900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

il
il
0 20.01.2017 16:50:26

Za Markom Pridigarjem sta turbulentni leti: Včasih se pač opečeš

Drago Wernig - TAKA
Kaj se dogaja z nekdanjim vratarjem Maribora Markom Pridigarjem?

Pri enaintridesetih je Marko Pridigar v tistih pravih vratarskih letih, ko lahko ekipi tudi zaradi svojih izkušenj še veliko da. Toda trenutno še ni jasno, kje bo nadaljeval kariero, za njim pa sta dve zelo turbulentni leti.

Potem ko je pol leta branil barve Zavrča, se je poleti 2015 preselil na Ciper. Natančneje k prvoligašu Ayia Napi. Vendar pa ni imel pretirane sreče z izbiro kluba, saj ta ni bil konkurenčen, po rednem delu sezone v 26 nastopih ni niti enkrat zmagal. Zbral je šest remijev in dvajset porazov ter sezono končal že marca. Po tistem je bil Pridigar pol leta brez kluba, med avgustom in oktobrom pa je branil barve islandskega prvoligaša Fylkirja. Slednji se je prav tako boril za obstanek, a bil neuspešen, tako da bo v novi sezoni tekmoval v drugi ligi.

"Ko pogledam nazaj, nisem pričakoval, da se bo končalo tako. Seveda ni dobro, ko izpadeš, je pa res, da na Cipru niti nismo imeli možnosti, ker je bila naša ekipa toliko slabša od drugih. Potem so me pa za tri mesece poklicali na Islandijo. Fylkir se je boril za obstanek, a sta nam na koncu zmanjkali dve točki. Na žalost se nam ni izšlo in po tej izkušnji sem se vrnil domov," se je v bližnjo preteklost vrnil Mariborčan, za katerim sta torej zahtevni preizkušnji, saj je boj za obstanek precej izčrpavajoč, kar še posebej velja za psihološki vidik. To pa človeku seveda pobere precej moči. "Res je, vsi so živčni in iščejo različne stvari, ki bi pripomogle k čim boljšim igram."


LAHKO BI OSTAL NA CIPRU
Zdaj že nekaj časa trenira sam in si želi, da bi čim prej dobil klub, v katerem bi spet lahko delal tisto, kar mu je najbolj pri srcu. "Ni lahko dobiti kluba, zdi pa se mi, da je za vratarja to še težje. Ko namreč pride v klub, navadno tam ostane nekaj let. Težko jih menjavajo na sezono, to se le redko zgodi, ni tako kot pri igralcih v polju. Po mojih izkušnjah ima večina ekip raje domačega vratarja, zato je vse skupaj še toliko težje," je razložil Pridigar, ki je sicer imel nekaj možnosti, da bi ostal na Cipru, vendar ...

"Imel sem možnost ostati na Cipru, a sem upal na kaj boljšega, kar pa na žalost ni prišlo. Pri teh stvareh je težko biti pameten, ne veš, ali bi sprejel prvo ponudbo ali bi raje še malo počakal. Lahko sprejmeš ponudbo in v dveh, treh tednih dobiš še tri boljše. Lahko pa prvo izpustiš in nato ne pride nič drugega. In tako se včasih opečeš," je pogovor zaključil Pridigar, njegova največja želja pa je, da bi dobil klub, v katerem bi se dobro počutil.

Članki iz rubrike