podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 31.01.2017 08:13:02

Miha Zajc prvič po slovesu od Olimpije: Nihče me ni silil v prestop, Mandarić mi je celo rekel, naj...

Empoli Calcio
Čeprav je bil njegov debi v serie A za popolno in takojšnjo pozabo, je prepričan, da se je odločil prav, ko je pred dnevi za okrog 1,5 milijona evrov iz Olimpije prestopil v Empoli. Hkrati verjame, da je za sabo pustil klub, ki mu tudi brez njega ne bo hudega. Miha Zajc si je prvič po selitvi v Italijo vzel čas za bralce našega časnika.

Za začetek razčistimo nekaj: rekli ste, da sprva niste imeli namena oditi iz Olimpije. Zakaj ste si potem premislili?
Resnično sem mislil, da bom pri Olimpiji ostal do poletja, da bom na tuje odšel šele po koncu sezone. Kar zadeva Empoli, sem že pred časom slišal govorice, da se pri tem klubu zanimajo zame. Vendar nihče ni govoril z mano … Ko smo se dejansko sestali, je bilo pravzaprav v trenutku marsikaj povsem drugače. Italijani so pokazali resno zanimanje, mi razložili, kaj načrtujejo z mano, kako me vidijo v svoji ekipi … Bil sem navdušen, ko sem videl, kako me cenijo. In kako me dejansko poznajo. S svojo resnostjo so me dokončno prepričali.

441-1-zajc (obrez)
Empoli Calcio

Ste čutili pritisk, da morate oditi iz Olimpije? Vas je kdo silil v odhod?
Ne. Ravno nasprotno. Milan Mandarić mi je celo rekel, naj se sam odločim, ali želim oditi ali ne. Dodal je, da se mi je ponudila idealna priložnost, da me želi klub, v katerem bom lahko še dodatno napredoval. Bil je iskren, zato sem mu hvaležen.

Pravite, da so se pri Empoliju za vas zanimali že dalj časa?
Res je. Mislim, da so se prvič v Ljubljani oglasili že pred pol leta. Potem so bili še na številnih drugih tekmah Olimpije. Zanimanje Empolija je bilo resno, mislim pa, da ljudje iz uprave sploh niso iskreno verjeli, da lahko odštejejo toliko, kolikor je Olimpija zahtevala zame. Vseeno so vzpostavili stik z Olimpijo in potem se je vse razpletlo zelo hitro. V petek pred dobrim tednom dni so se prvič sestali z Milanom Mandarićem in ostalimi iz kluba, nekako so se kar hitro uspeli dogovoriti glede odškodnine. Potem so v ponedeljek vnovič prišli v Ljubljano, se sestali še z mano in prestop je bil zapečaten.

441-8-9-zajc 2
Empoli Calcio

Marsikdo je bil presenečen, ko ste podpisali za Empoli. Številni so bili namreč prepričani, da boste, ko boste odšli iz Olimpije, podpisali za precej večji klub. Ste res povsem zadovoljni z izbiro novega delodajalca?
Mislim, da v nogometu predvsem ne smeš prehitevati in da je precej pomembnejše, da naprej hodiš z manjšimi, a varnimi in predvsem odločnimi koraki. Res je, občutek je enkraten, ko te pokliče velik klub, sprva imaš zagotovo občutek, da si v sedmih nebesih, da ti je uspelo nekaj neverjetnega. Vendar realnost je hitro drugačna. Koliko bi dejansko igral, če bi odšel h kakšnemu velikanu? Sem v letih, ko moram predvsem redno in veliko igrati. Le tako bom lahko še dodatno napredoval.

CELOTEN INTERVJU SI LAHKO PREBERETE V TISKANI IZDAJI ČASNIKA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA 24.SI!

Članki iz rubrike