900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 06.02.2017 16:35:23

Slovenski obračun v Turčiji: Mevlja zabil, Vuk debitiral

Nikola Miljković
Jeseni je Slobodan Vuk v dresu Domžal zabil osem golov, tako da z Markom Alvirjem, Daliborjem Volašem in Johnom Maryjem deli tretje mesto na ligaški lestvici strelcev.

Toda 27-letni napadalec, ki je bil v začetku januarja del slovenske reprezentance B, omenjenega izkupička ne bo imel priložnosti popraviti, pred skoraj natanko enim mesecem se je namreč odločil, da bo kariero nadaljeval v tujini.

Vuk je podpisal dveletno pogodbo z norveškim prvoligašem Tromsøjem in danes prvič zaigral za svoj novi klub. Norveški prvoligaši se pripravljajo na novo sezono, ki se bo s tekmami prvega prvenstvenega kroga začela prvega aprila. Trinajsta ekipa minule sezone je dobre pogoje za delo poiskala v Turčiji, za pripravljalno bazo pa si je izbrala Belek.

Tam je danes odigrala prijateljsko tekmo z Rostovom. Ruski prvoligaš je bil boljši s 3:1, ob koncu prvega polčasa pa je vodilni zadetek za Rostov dosegel slovenski reprezentančni branilec Miha Mevlja, ki se je po predložku s kota najbolje znašel v kazenskem prostoru in žogo z glavo poslal v mrežo.

vuk NIK_7152
Nikola Miljković
Mevlja je odigral vseh 90 minut, medem ko je Vuk v igro vstopil sredi prvega polčasa, ko je zamenjal poškodovanega Thomasa Olsena. "Želeli smo, da bi vstopil malo pozneje, saj ni dolgo z ekipo, opravil je le nekaj treningov. Vidi se, da gre za kakovostnega nogometaša, odličnega strelca, ki je prav tako zelo dober pri ustvarjanju pritiska na tekmečevo zadnjo vrsto. Zdaj nam preostane samo še to, da trdo delamo, da se bo čim bolje vključil v ekipo," je po srečanju o Vuku dejal trener Tromsøja Bård Flovik.

Članki iz rubrike