Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ro
ro
1 10.02.2017 22:32:30

Nekdanji trener s slovenskega prizorišča in nekdanji up Maribora blestita v Katarju

Srbski strokovnjak v navezi s slovenskim napadalcem uspešen z Al-Shamalom.

Pred časom je sled pustil najprej v Zavrču in nato še v Kopru, toda naposled je Slavko Matić zapustil sončno stran Alp in se vrnil v domovino, kjer je sedel na klop OFK Beograda. A na Karaburmi ni ostal dolgo, ampak je nove izzive našel v prirediteljici svetovnega prvenstva leta 2022. Vrnil se je v Katar, kjer je nekoč že deloval in se prevzel vodenje tamkajšnje drugoligaške ekipe Al-Shamal SC, ki jo je okrepil tudi z napadalcem, ki smo ga lep čas spremljali v 1. SNL. To je Liridon Osmanaj, ki je nazadnje igral v dresu Radomelj, nogometne abecede se je naučil v Ljudskem vrtu.

In dvojcu v obmorskem emiratu v Jugozahodni Aziji na Bližnjem vzhodu gre zelo dobro. Do zdaj je za njima pet tekem in Al-Shamal je osvojil maksimalno število točk, zato pač ni presenečenje, da vodilni možje kluba srbskemu strokovnjaku že ponujajo novo pogodbo, vse bolje se na tamkajšnje razmere privaja tudi mariborski napadalec, ki se je na zadnjih dveh tekmah dvakrat vpisal med strelce.

Al-Shamal se je sicer po nizu uspehov povzpel na tretje mesto na lestvici, toda napredovanje med elito bo vendarle težko uresničljivo, zato pa bo to gotovo glavni cilj v prihodnji sezoni.

Članki iz rubrike