kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ro
ro
1 22.02.2017 10:43:54

Izziva srečo? Kek (zavestno) ostal brez svojega talismana!

Grega Wernig
Mariborski strokovnjak se je 'znebil' enega od zaščitnih znakov.

V torek je minilo natanko leto dni od zadnjega poraza nogometašev Rijeke. Dinamo je na maksimirskem stadionu slavil s 3:0, nakar se je začel izjemen niz Matjaža Keka in njegovih varovancev. V prvenstvu niso izgubili na 34 zaporednih preizkušnjah. Imajo 26 zmag in osem neodločenih izidov, v zadnjih 57 tekmah za točke so klonili le enkrat. "Niz je izjemen, o tem ni dvoma. Ni lahko igrati tako dobro v tako dolgem obdobju," se je za 24sata odzval mariborski strokovnjak.

Na vprašanje, ali tudi sam zaznava, da je vonj po naslovu prvaka na Kvarnerju vse bolj izrazit, se je samo nasmejal: "Saj veste, da od mene odgovora na to vprašanje ne boste dobili. Na Kvarnerju je v tem trenutku diši samo po naši naslednji tekmi."

V ponedeljek bodo minila natanko štiri leta, od kar sedi na reški klopi. Že dvakrat je podaljševal pogodbo, nova traja do leta 2021. "Ko sem prišel, o času sploh nisem razmišljal. Nisem razmišljal o tem, kako dolgo bi lahko ostal. A dober posel lahko naredite, če dobite priložnost delati več sezon. Jaz sem jo dobil in potemtakem je pričakovati tudi dobre rezultate," pravi Matjaž Kek.

Eden od njegovih zaščitnik znakov na klopi Rijeke je prav gotovo šilt kapa. Pred leti je v nekem intervjuju razkril, da je po prihodu na Reko vedno imel isto 'šilterco'. In ni je hotel zamenjati do prvega poraza, ampak zdaj je po naslov prvaka vendarle krenil z novo. "Tisto, ki sem jo nosil v jesenskem delu sezone, sem podaril našemu zvestemu navijaču. Zdaj imam drugo. In ni mi žal, da sem prejšnjo podaril. Zaslužil si je," je razkril nekdanji selektor slovenske izbrane vrste.

Značke: matjaž-kek, rijeka

Članki iz rubrike