reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 24.02.2017 15:40:26

Kekov trenutek resnice

Po prvem spomladanskem krogu se v elitnem hrvaškem prvenstvu razmerje na vrhu lestvice ni spremenilo.

Vodilna Rijeka ima še vedno šest točk prednosti pred serijskim prvakom Dinamom. Prejšnji konec tedna so Rečani do zmage prišli na gostovanju pri četrtouvrščenem Osijeku, kjer so do 56. minute zaostajali z 1:2, a nato z zadetkoma Franka Andrijaševića rezultat uspeli obrniti v svoj prid.

V nedeljo Matjaža Keka in druščino čaka novo gostovanje. Tokrat se odpravljajo v Zaprešić, kjer bo njihov gostitelj tamkajšnji Inter. Slednjega na lestvici najdemo na sedmem mestu, za njim je niz petih tekem brez zmage (trije remiji in poraza), tako da je na prvi pogled Rijeka velik favorit tega srečanja.

Toda, pozor! Za nedeljsko srečanje bi lahko rekli, da gre za najtežje gostovanje Rijeke na poti do naslova prvaka, o čemer zelo veliko povedo številke. Rijeka v zadnjih skoraj desetih letih niti enkrat ni prišla do zmage v Zaprešiću. To pomeni, da se bo štajerski strokovnjak znašel na stadionu, na katerem se še ni veselil polnega izkupička.



Zadnja zmaga Rijeke v Zaprešiću se je zgodila daljnega julija 2007, ko so bili gostje boljši z rezultatom 1:0. Pozneje so Rečani še desetkrat gostovali v tem mestu ter vknjižili pet remijev in porazov.

Lani sta se oba dvoboja v Zaprešiću končala z remijem (obakrat je bilo 0:0), prav tako sta si moštvi točki razdelili tudi v prvem medsebojnem obračunu v jesenskem delu tekmovanja (1:1). Ob tem lahko dodamo, da je bilo to v četrtem krogu, ko so Rečani izgubili prvi točki v sezoni, skupno imajo v tej sezoni 17 zmag in štiri remije.

Če kdaj, bo prav v nedeljo pravi trenutek, da Rijeka prekine neugodno tradicijo in pride do zmage, s katero bi naredila velik korak proti naslovu hrvaškega prvaka.

Članki iz rubrike