mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

rb
rb
9 02.03.2017 08:34:35

Robert Berić iz Francije: Naslov slovenskega prvaka mora letos osvojiti ...

vszi
Od 18. decembra do 16. februarja, tako dolgo je trajalo obdobje Roberta Berića brez tekmovalne preizkušnje. Najprej je imel preglavice s kolenom, pred načrtovano vrnitvijo na zelenice so se pojavile še težave z mišico, toda zdaj je napadalec St. Etienna naposled znova na igrišču. In na poti do želenega ritma. Hkrati seveda spremlja tudi dogajanje na slovenskem prvoligaškem prizorišču, misli pa mu vse bolj uhajajo tudi proti prihajajoči reprezentančni preizkušnji.

Nogometaši St. Etienna se v zadnjem prvenstvenem krogu niso izkazali. Pred svojimi navijači so ostali praznih rok, Caen je presenetljivo slavil z 1:0 in gostiteljem prizadejal osmi poraz. Ampak Robert Berić se vendarle lahko tolaži s tem, da je po okrevanju po poškodbi odigral še četrto tekmo in da je njegova minutaža na igrišču vse večja.

Spomnimo se, bilo je 17. decembra na tekmi z Lorientom, ko je 25-letni Krčan začutil bolečino v kolenu, zato je moral opraviti artroskopijo, in ko se je že zdelo, da bo kmalu znova zaigral, so se pojavile še težave z mišico, kar je prisilni počitek kakopak dodatno podaljšalo. Toda sredi prejšnjega meseca je bil končno spet pripravljen na največje napore in se po dveh mesecih vrnil na igrišče. Nikjer drugje kot na slovitem Old Traffordu, in sicer na prvi tekmi šestnajstine finala lige Europa, Manchester United je slavil s 3:0. "Lepo se je bilo vrniti in lepo je bilo zaigrati na tako kultnem stadionu. Rezultat pa seveda ni bil dober in po mojem mnenju je bil glede na prikazano tudi previsok. Zlasti v prvem polčasu smo imeli nekaj priložnosti, ki so ostale neizkoriščene," je povedal slovenski reprezentant. Zlatan Ibrahimović in soigralci so bili uspešnejši tudi v Franciji in končali evropsko pot St. Etienna, zato pa se nadaljuje pot vračanja Roberta Berića. Postopnega vračanja.

Čeprav je imel svoje težave in mu klubskih obveznosti ne zmanjka, podrobno spremlja tudi dogajanje na slovenskem prvoligaškem prizorišču. Začetek drugega dela prvenstva je zaznamoval večni derbi pod Kalvarijo, ki se je razpletel po okusu vijoličastih. "Žal smo bili ravno na poti na prvenstveno gostovanje, zato tekme nisem imel priložnosti spremljati. Videl sem nekaj posnetkov in vem, da je bilo dogajanje v razprodanem Ljudskem vrtu zelo zanimivo," je povedal slovenski reprezentančni napadalec, ki prav nič ne skriva, kakšen epilog boja za naslov si želi. "Naslov prvaka se mora vrniti v Ljudski vrt."

CELOTEN POGOVOR Z ROBERTOM BERIĆEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN!

Članki iz rubrike