Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Iztok Lukner
Iztok Lukner
14 10.03.2017 10:25:13

Nekdanji član Maribora blesti v Belgiji: Igram najboljši nogomet v karieri

Profimedia
Prihodnji teden bo selektor Srečko Katanec objavil seznam nogometašev, na katere bo računal v kvalifikacijski tekmi s Škotsko. Ta bo na sporedu 26. marca v Glasgowu. Dobre novice prihajajo iz Belgije, kjer v izvrstni formi igra Željko Filipović.

Osemindvajsetletni Ljubljančan je poleti po šestih sezonah zapustil Maribor in podpisal triletno pogodbo z belgijskim prvoligašem Mechelenom, kjer se je odlično znašel. Enega od vrhuncev sezone je doživel prejšnji konec tedna, ko so v predzadnjem krogu rednega dela sezone rumeno-rdeči premagali Anderlecht. Pred polnimi tribunami svojega stadiona so slavili s 3:2, kar je bila njihova tretja zmaga v zadnjih štirih nastopih (ob tem so enkrat remizirali).

Z uspešnim nizom so si na široko odprli vrata končnice za prvaka, v kateri Mechelen od ustanovitve tega sistema tekmovanja še ni nastopal. Glavni akter prestižne zmage je bil prav Filipović, ki je bil izbran za igralca tekme, hkrati je bil uvrščen v enajsterico kroga in razglašen za najboljšega vezista 29. kroga.

"Pri teh uspehih sodeluje vsa ekipa, igramo zelo kombinatorno," je povedal Filipović, ki je s svojo ekipo postal pravi hit prvenstva. Nogometaši Mechelena poleg zelo solidne učinkovitosti odlično izpolnjujejo tudi obrambne naloge, saj imajo peto obrambo lige. "Velikokrat nam uspe mrežo ohraniti nedotaknjeno, kar pomeni, da dobro delujemo. Osrednja branilca sta bosanski reprezentant in Srb, ki je na širšem seznamu izbrane vrste svoje države. Pred njima sem jaz, imamo precej izkušenj in se zelo dobro ujamemo. Razumemo se tudi glede jezika, zato nam je v določenih situacijah dosti lažje," je recept za dobre predstave razkril Filipović.

Navdušil srbskega selektorja Muslina
Njegova odlična predstava v dvoboju z Anderlechtom nikakor ni ostala neopažena, zanjo ga je med drugim pohvalil tudi selektor srbske izbrane vrste Slavoljub Muslin, ki si je tekmo zaradi prej omenjenega Uroša Vitasa ogledal v živo. Na njegovo žalost ta zaradi lažje poškodbe ni igral, zato pa je lahko Muslin na delu videl štirikratnega slovenskega reprezentanta. "Po srečanju sva se srečala in namenil mi je nekaj lepih in spodbudnih besed. Navdušen je bil nad mojo igro, kar me seveda veseli," je delček dogajanja iz zakulisja razkril Filipović, ki je celo med desetimi najbolje ocenjenimi vezisti lige ...

CELOTEN POGOVOR Z ŽELJKOM FILIPOVIĆEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI SI JO LAHKO ZAGOTOVITE TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike