Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

ro
ro
2 12.03.2017 09:04:48

Pomenljiv odziv Matjaža Keka po jadranskem derbiju

Grega Wernig
Rijeka ima na vrhu lestvice hrvaškega prvenstva še štiri točke prednosti pred Dinamom.

Nogometaši Rijeke so "preživeli" Poljud. Niz neporaženosti Matjaža Keka in njegovih varovancev se nadaljuje, toda po 1:1 s Hajdukom imajo na vrhu lestvice zdaj štiri točke prednosti pred Dinamom, ki se je na svojem igrišču znesel nad Splitom (4:0).

Kot smo že poročali, se je na jadranskem derbiju dogajalo marsikaj. Gostitelji so prepričani, da je sodnik Rijeki podaril najstrožjo kazen, ki jo je realiziral Roman Bezjak (igral je vso tekmo, Matic Črnic je v igro vstopil v 66. minuti), manjkalo ni niti incidentov. V končnici dvoboja je na igrišče pritekel zamaskirani domači "navijač" oborožen z železno palico, s katero se je pognal za sodnikom. Delivcu pravice je uspelo pobegniti okrog skupka nogometašev, ki prav tako v strahu niso posredovali. Prizor je bil grozljiv, nad njim se zgraža vsa Hrvaška, dvoboj je zaznamoval tudi transparent Torcide v cirilici s sporočilom namenjenim reškim navijačem, ki so na tekmo pripotovali s trajektom. Ob tem so jim domači privrženci vzklikali "Ubij Srba," kar je res težko razumljivo. Vroče je bilo tudi v častni loži z uglednimi gosti, predsednika Rijeke Damirja Miškovića je zadela steklenica …

Dogajalo se je marsikaj, vse skupaj bi se lahko končalo tudi s hujšimi posledicami, na srečo se ni. "Sodniki so bili najmanjši problem te tekme, ampak o tem naj razmišljajo tisti, ki so za to odgovorni," se je na vprašanje o sporni enajstmetrovki pomenljivo odzval Matjaž Kek. "Sicer pa sem bil daleč, a če jo je sodnik dosodil, potem je bila enajstmetrovka," je pristavil mariborski strokovnjak, ki je bil z neodločenim izidom zadovoljen: "V posameznik obdobjih nismo bili na želeni ravni, a smo pokazali pravšnjo moralo in karakter. Vsaka osvojena točka je dobra. Dokler imamo na vrhu prednost je v redu, vendar je do konca še daleč."

Članki iz rubrike