kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
3 13.03.2017 19:27:33

Krunoslav Jurčić zelo kritiziral varovance Matjaža Keka

Drago Wernig - TAKA
Nekdanji trener Maribora brez dlake na jeziku.

Krunoslav Jurčić je v vsega nekaj mesecih uspel na svojo stran pridobiti izjemno zahtevno publiko v štajerski prestolnici, navijači Maribora ga še vedno niso pozabili. 

Po hitro končani epizodi pri vijoličastih je hrvaški strateg odšel v Turčijo, kjer je prevzel tamkajšnjega prvoligaša Adanaspor, toda tudi tam je hitro končal svoje udejstvovanje. Zdaj, ko ne trenira nobenega, Jurčić piše za Sportske novosti in nazadnje je komentiral jadranski derbi med Hajdukom in Rijeko. Jurčić je bil oster, v nekaterih besedah celo izjemno oster do obojih, 'nastradali' so tudi varovanci Matjaža Keka. 


"Splitčani so v tekmo krenili z več energije, z več čustvi, posebej mislim na posameznike, kot sta recimo Hamza in Futacs. V tem pogledu me je Rijeka razočarala. Kje tiči razlog za takšen začetek Rijeke, ne vem. So začeli s premalo tveganja, razmišljajo že o naslovu prvaka, kar bi bilo usodno, ali razlog tiči v nečem povsem tretjem, ne vem, toda začeli so energetsko zelo slabo," je med drugim napisal Jurčić. 

In pokritiziral obrambo Rijeke. "Tudi obrambna vrsta Rijeke je bila težava. Še posebej igra Eleza, ki je taktično slabo čuval Futacsa. Takšni masivni igralci se ne čuvajo tako, da ga 'naskočiš' na hrbet, ker on to samo čaka, da bi se lahko na nekoga naslonil. To mu odgovarja. Prav tako Madžara ne poznam kot hitrega nogometaša, toda to, kako jih je nekajkrat presprintal, je bilo neverjetno."

Nič manj milostljiv ni bil niti do obrambe Hajduka. "O obrambi Hajduka bi rekel še samo nekaj - to, kako so oni neorganizirano nastavljali ofsajd zanko, to je bilo sramotno. Popoln taktičen nered! Vse skupaj je precej spominjalo na veteranski nogomet, tako veterani dvigujejo roko, ko ne morejo več teči ..." je med drugim zapisal Jurčić.

Članki iz rubrike