zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

nu
nu
0 28.05.2017 22:40:05

Kakšen grozen udarec za Miho Zajca! Zgodilo se je, kar se ni moglo, ni smelo zgoditi. In to kako!

vszi
Nekdanji zvezdnik Olimpije preživlja pravo nočno moro. Tako kot vsi njegovi soigralci.

V Italiji je tako, da so v boju za obstanek stvari pred zadnjim krogom ponavadi kristalno jasne. Razen seveda v primeru, ko pride do medsebojnih obračunov ali ko je katera od ekip vpletena v dvoboj z moštvom, ki nujno potrebuje točke za naslov ali Evropo. Tokrat bi moralo biti vse jasno, tokrat bi Zajčev Empoli moral biti rečen. 

Igral je proti Palermu, ki ni potreboval točk. In čeprav je bilo jasno, da bo Crotone proti Laziu, ki prav tako ni potreboval ničesar, vknjižil zmago, bi moralo biti enako jasno, da bo Empoli zmagal na Siciliji. S čimer bi obstal v serie A, s čimer bi obstal med italijansko elito. A se je zapletlo, tako preklemansko se je zapletlo. 

Crotone je seveda slavil 3:1 proti Laziu. Kaj pa Empoli? Joj, Empoli. Ta nikakor ni mogel streti odpora nasprotnika, nato pa so šle stvari le še na slabše. Modri so prejeli zadetek, zavladala je panika in prejeli so še enega. Poti nazaj ni bilo več. Empoli je zgolj znižal na 1:2, a to je bilo precej premalo za potrebne točke in za obstanek.

Marsikdo pravi, da take rešitve, kot je uspela Crotoneju, v Italiji ne pomnijo. In marsikdo pravi, da ne pomnijo takega izpada, kot je uspel Empoliju. Zajc je sicer tekmo začel v udarni enajsterici in bil po nekaj dobrih predstavah močan adut, a so ga zamenjali v 60. minuti, ko je bil izid še 0:0. Verjetno ni treba poudarjati, kakšno katastrofo tovrsten izpad predstavlja zanj.  

Značke: zajc, empoli, crotone

Članki iz rubrike