pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 19.07.2017 11:18:24

Kakšen uspeh. Makedonija slavi (tudi) otroka Mure!

fkvardar.mk
Nogometaši Vardarja so vsekakor eno od presenečenj 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov.

Takšen razplet so pričakovali le redki, toda dejstvo je, da bodo nogometaši Vardarja igrali v 3. krogu kvalifikacij za ligo prvakov. V nogometu favoriti pač ne zmagujejo vedno, skopska zasedba, ki se je na sezono pripravljala tudi na prekmurski ravnici, je bila uspešnejša od Malmöja. Potem ko se je prva tekma na Švedskem končala z rezultatom 1:1, so varovanci Goceja Sedloskega v vročem ozračju v Strumici zmagali s 3:1 in poskrbeli za navdušenje navijačev ter vseh ljubiteljev nogometa v državi. Makedonija slavi svoje junake, med njimi pa je tudi znanec s slovenskih igrišč, mrežo Vardarja namreč brani otrok Mure Filip Gačevski.

Toda po prvem delu nič ni kazalo na skopsko evforijo. Gostje so vodili z 1:0, iz enajstmetrovke, ki jo je ob soočenju z nasprotnim napadalcem zakrivil Filip Gačevski in si prislužil rumeni karton, je bil uspešen Rosenberg. Ampak 26-letni vratar je svoje delo opravil zelo dobro, v nadaljevanju pa so njegovi soigralci igrali kot v transu in uspel jim je velik preobrat, za katerega so zadeli Grnčarov, Barseghjan in Nikolov.

Naslednji tekmec Vardarja bo København. Oziroma bi moral biti, ker bi bila res senzacija velikih razsežnosti, če Benjamin Verbič in soigralci v današnjem večeru pred dvojimi navijači v dvoboju z Žilino ne bi unovčili zmage s 3:1 na Slovaškem.

Članki iz rubrike