pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

nu
nu
23 11.01.2024 19:33:22

Velika čast za slovenskega reprezentanta! Poglejte, kako zelo ga cenijo Slovaki!

Profimedia
Na pripravljalni tekmi v vlogi kapetana.

Preteklo leto za sežanski nogomet ni prineslo prav veliko svetlih trenutkov. Češnjice so izgubile borbo za obstanek med slovensko prvoligaško druščino, a je bil to (očitno) šele začetek globoke krize, v katero tone Tabor. Po številnih pretresih v klubu so Kraševci zdaj celo na repu drugoligaške konkurence s kar sedmimi točkami zaostanka za predzadnjo Ilirijo.

Ampak če bi med redkimi svetlimi točkami iskali najsvetlejšo, je to zagotovo razvoj Adriana Zeljkovića. Visokorasli vezist si je v rdeče-črnem dresu najprej izboril vpoklic v mlado reprezentanco Slovenije, nato je pričakovano zapustil potapljajočo se barko, a ob tem izbral za marsikoga nepričakovano destinacijo. Pravega zanimanja zanj v največjih slovenskih klubih ni bilo, danes pa se zaradi tega marsikje najbrž tolčejo po glavi.


Zeljković je pristal pri Spartaku iz Trnave, mladi Slovenec pa je hitro postal pomemben člen slovaške zasedbe. V državnem prvenstvu je do zdaj vknjižil 15 nastopov, zgolj petih tekem ni začel v prvi postavi, redno je igral tudi v Evropi, kjer se je zasedbi iz Trnave uspelo prebiti v skupinski del konferenčne lige. Spartak je na zimski premor odšel kot tretjeuvrščena ekipa lige – zadetek za zmago v zadnjem jesenskem krogu je prispeval ravno Zeljković –, z devetimi točkami zaostanka za Slovanom iz Bratislave. Tako kot v Sloveniji se bo prvenstvo na Slovaškem nadaljevalo v drugem februarskem vikendu, začetek priprav Spartaka pa je prinesel nov velik dokaz, kako visoko na Slovaškem cenijo mladega slovenskega reprezentanta.

Na pripravljalnem turnirju na Malti se je Spartak pomeril s češkim prvoligašem Sigma Olomouc, Adrian Zeljković pa je to tekmo odigral kar kot kapetan slovaške ekipe. Čeprav je šlo za pripravljalno srečanje in Zeljković najbrž ni čez noč postal prvi kapetan ekipe, je to vseeno zelo glasno sporočilo za 21-letnega vezista.

Na Zeljkovića bo že v prihodnjem tednu računal tudi selektor članske izbrane vrste Slovenije Matjaž Kek.

Članki iz rubrike