Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 25.09.2014 08:27:42

Spet polna Fazanerija

Aleš Cipot
Muraši za zdaj nimajo pretirano ambicioznih ciljev, vendar to ne pomeni, da si ne bodo prizadevali biti uspešni.
Med štirimi skupinami tretjeligašev v novi sezoni največ zanimanja gotovo vzbuja vzhodna, ki se lahko "pohvali" s kar tremi nekdanjimi prvoligaši. Mura, Nafta in Beltinci se po popolnem mrku skušajo vsaj približati časom, ko so v slovenskem prostoru nekaj pomenili. Med "veliko trojico" so na dozdajšnjih štirih tekmah največ točk osvojili soboški črno-beli.

Muraši prvenstva niso začeli po želenem scenariju. Na Kuzmi so na tekmi s Tromejnikom ostali praznih rok, nakar so nanizali tri zmage. Najprej so bili boljši od Čarde, nato od Črenšovcev in v nedeljo še od Bakovcev, v Fazaneriji je bilo kar 8:1. "V pričakovanju sezone je ekipa doživela veliko sprememb. Še vedno se malce 'lovimo', se spoznavamo, privajamo eni na druge, igralci pa tudi na zahtevnost tekmovanja, kakršne doslej v glavnem niso bili navajeni. Fantje so mladi, najpomembnejše pa je gotovo, da imajo dovolj motivov za dokazovanje in da so pripravljeni delati," pravi Feri Cifer, ki se je prav tako kot mnogi igralci vrnil na "kraj zločina". "To je nov izziv na moji trenerski poti," pojasnjuje nekdanji odlični branilec.

Svoje je bržkone dodala še nostalgija, po Ferijevih žilah se pač pretaka črno-bela kri: "Ah, pustite preteklost. Od spominov se ne da živeti, res pa je, da je Mura vedno Mura. Kakorkoli obrnete, toda kot sem že dejal, je to v prvi vrsti delovni izziv."

Vsi bi radi, da bi se Mura vrnila med prvoligaše, toda obenem moramo ostati na stvarnih tleh. Najprej moramo razmišljati o drugi ligi, gremo korak za korakom. In vse skupaj se mora dogajati po naravni poti. Ne na silo, ne smemo si privoščiti kakšne umetne zgodbe brez pravih temeljev.
Klubski cilji vsaj za zdaj niso pretirano visoki. "Želimo biti v sredini lestvice, osnovni namen je stabilizirati ekipo in si zagotoviti mirno prvenstvo. To so napovedi na stvarnih temeljih, a seveda si bomo prizadevali biti čim uspešnejši. Videli bomo, v kolikšni meri nam bo vse skupaj uspelo, in če bo treba, bomo med zimskim premorom seveda prilagodili naše nadaljnje želje."

V Fazaneriji smo bili navajeni množičnega obiska, polnih tribun, trenutne razmere so precej drugačne. Čeprav Mura igra v tretjem kakovostnem razredu tekmovanja, je bilo vendarle pričakovati več gledalcev. "Prepričan sem, da jih bo v prihodnje več. Precej več. Najprej so bili dopusti, zdaj je na vrhuncu trgatev in vse to gotovo vpliva na obisk, poleg tega najbolj zanimive preizkušnje šele prihajajo. Ne dvomim o tem, da bodo dvoboji z Nafto in Beltinci pritegnili veliko navijačev. Tudi sicer je eden od pomembnejših ciljev v Fazanerijo privabiti čim več gledalcev in jo po možnosti tudi napolniti. Nedvomno se bomo trudili po najboljših močeh, da bi naše privržence z dobrimi igrami prepričali o tem, da bodo znova prihajali na stadion in da si zaslužimo njihovo podporo. Težko bo, zelo težko, a hkrati je to velik motiv. Močno upam, da nam bo uspelo čim prej, že v tej sezoni," je dejal Feri Cifer.

Navijači seveda verjamejo, da bi lahko Muro kdaj znova spremljali v prvoligaški druščini. "To bi radi vsi, toda obenem moramo ostati na stvarnih tleh. Najprej moramo razmišljati o drugi ligi, gremo korak za korakom. In vse skupaj se mora dogajati po naravni poti. Ne na silo, ne smemo si privoščiti kakšne umetne zgodbe brez pravih temeljev, to moramo imeti vedno v mislih," je povedal trener soboških črno-belih in o favoritih v 3. SNL - vzhod pristavil: "V prvi vrsti so to ekipe, ki imajo s tretjeligaškim tekmovanjem že veliko izkušenj. Kandidatov za vrh je veliko, obeta se izenačeno in nadvse zanimivo prvenstvo."


Lestvica (3. SNL - vzhod)


1. Rakičan     4     3     1     0     16:5    10
2. Ljutomer    4     3     1     0     8:1     10
3. Grad        4     3     1     0     8:3     10
4. Mura        4     3     0     1     12:4    9
5. Odranci     4     3     0     1     9:4     9
6. Nafta       4     2     2     0     6:0     8
7. Tromejnik   4     2     2     0     6:2     8
8. Beltinci    4     2     0     2     7:7     6
9. Bistrica    4     1     1     2     6:9     4
10. Turnišče   4     1     0     3     3:6     3
11. Serdica    4     0     1     3     0:9     1
12. Bakovci    4     0     1     3     2:13    1
13. Črenšovci  4     0     0     4     2:12    0
14. Čarda      4     0     0     4     1:11    0

Članki iz rubrike