sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

jb
jb
0 24.12.2014 08:49:48

Andraž Šporar - Glavne mišice Olimpije

Andraž Šporar je drugi kandidat za mladega nogometaša leta 2014.

Ljubljanski nogomet je že vrsto let v globoki senci mariborskega. V Ljudskem vrtu se igrajo resne nogometne tekme, v Stožicah pa ljudje iz meseca v mesec predvsem vzdihujejo ob spremljanju tega, v kaj se je spremenila Olimpija. Nekoč resen klub je postal zgolj povprečen slovenski prvoligaš, ki že dolgo ni osvojil ničesar.

ANDRAŽ ŠPORAR
20 let
Olimpija


Pa vendarle imajo v prestolnici nekaj, kar jim lahko v Mariboru zavidajo, oziroma nekoga. Andraž Šporar je produkt ljubljanske šole: kariero je začel v Olimpiji, se kalil tudi v Ljubljani in Interblocku, nakar se je pred dvema letoma vrnil k zeleno-belim.


• NOGOMETAŠ LETA 2014

In čeprav ga po grbi še kako tepe dejstvo, da igra za klub, ki kljub prebliskom že nekaj časa ni resen kandidat za naslov prvaka, je v teh dveh letih zagotovo potrdil svoj neizmeren talent. Tudi v Ljudskem vrtu; pred kratkim je na eksplozivnem večnem derbiju (3:3) zabil enega najlepših golov v zgodovini slovenskega nogometa. Volej je bil tako imeniten, da je posnetek zadetka zaokrožil po vsem svetu. Odmevalo pa je tudi mladeničevo slavje: slekel je dres, napel mišice in poziral kot nekoč Mario Balotelli.

Glavne ljubljanske mišice so navdušile številne – tudi dekleta, a Šporarja je bolj veselilo, da nemalo klubov iz tujine. Ti se že dolgo spogledujejo z njim, zdaj je vse skupaj prišlo do točke, da je Šporarjevo slovo od Olimpije le še vprašanje časa. Če bo odšel že januarja, bo za zmaje to hud udarec pred nadaljevanjem sezone, Izet Rastoder pa bo sijal od zadovoljstva.

Šporar bo po Janu Oblaku postal naslednji nogometaš, s katerim bo Olimpija res dobro zaslužila. Vprašanje je seveda le, kam bo odšel. Govori se marsikaj: omenja se Italijo in Nemčijo, šušlja se celo o Angliji. Kljub nespornem talentu pa nekaj drži kot pribito: ne glede na to, kam bo odšel, bo moral nato mišice napenjati še toliko bolj. Slovenijo je prerasel, toda s tem se njegovo pravo dokazovanje v svetu nogometa šele dobro začenja.

Članki iz rubrike