benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 22.04.2015 10:43:27

DOMŽALE - KOPER: Nespametno jim ne pride na misel

Nikola Miljković
Ob Kamniški Bistrici bomo dobili še drugega finalista pokalnega tekmovanja. Koprčani imajo boljši izhodiščni položaj, toda Luka Elsner in njegovi varovanci so kakopak prepričani, da so sposobni nadoknaditi zaostanek in si zagotoviti vstopnico za zaključni obračun za lovoriko, ki bo 20. maja na Bonifiki.

Pred osmimi dnevi smo na koprskem stadionu videli dobro in razburljivo tekmo, v kateri ni manjkalo dinamike, nadvse zanimiv obračun nas gotovo čaka tudi ob Kamniški Bistrici. "Naš cilj je jasen, vera v naše sposobnosti je zelo močna. Tekma od nas zahteva izredno pozitiven in motiviran pristop. Vsi igralci, vključno s tistimi, ki ne bodo neposredno vključeni v kader, morajo naredi vse, da obrnemo rezultat v svojo korist. Če bo to dovolj za finale pokala, bomo veseli, v nasprotnem pa se bomo lahko vsaj pogledali v ogledalo, kar se po prvi preizkušnji v Kopru nismo mogli," pred že petim obračunom s kanarčki v tej sezoni pravi Luka Elsner, ki se je prvič v svoji trenerski karieri odločil za karanteno, kamor je svoje varovance odpeljal po včerajšnjem popoldanskem treningu.

"To je dodatno sporočilo igralcem, kako pomembna tekma je pred nami. Po drugi strani smo s tem pridobili tudi nekaj časa za taktično pripravo, ki ga v trenutnem ritmu ni veliko. V skupino bomo poskušali vnesti pozitivno vzdušje in spodbuditi željo po napredovanju v finale pokala. Kot trener si želim imeti v pripravi na morda celo najpomembnejšo tekmo v sezoni pod nadzorom tako rekoč vse dejavnike, ki bi lahko vplivali na igralce. Na začetek tekme moramo priti v najboljši mogoči formi," je pojasnil 32-letni strokovnjak, ki bo imel s sestavo ekipe nekaj preglavic. Poleg dalj časa odsotnih Veljka Simića, Zenija Husmanija in Dejana Milića bosta manjkala še nadvse pomembna člena Darko Zec in Uroš Korun, ki nimata pravice nastopa zaradi rumenih kartonov. "Proti Gorici smo bili uspešni tudi brez nekaterih igralcev, ki so do zdaj nosili največje breme. Prepričan sem, da se v kadru, ki bo izbran za tekmo s Koprom, skrivajo kakovostne rezerve. Za naravo te preizkušnje imamo primerne rešitve tako za obrambno kot zvezno vrsto," pravi nekdanji odlični branilec.

Gostje se bodo bolj kot čemu drugemu bržčas posvetili branjenju prednosti. "Ekipa, ki ima prednost z domačega igrišča in je s taktičnega vidika bolj obrambno naravnana, jo bo zagotovo poskušala ohraniti. V fazi obrambe je Koper izjemno dober, hkrati ne smemo pozabiti, da smo na Bonifiki prejeli gol. Vsakič, ko so tekmeci žogo poslali na našo polovico igrišča, so bili zelo nevarni. Zaradi tega moramo biti pazljivi in do določene mere tudi potrpežljivi. Devetdeset minut je dolgo obdobje in en gol nam zadostuje za podaljške. Če bomo od prve minute krenili z glavo skozi zid, lahko sami sebi uničimo vse možnosti. V dvoboj moramo previdno, racionalno, a hkrati tudi pogumno," je še povedal domžalski trener, ki verjame, da bo imela njegova ekipa tudi izdatno spodbudo s tribun: "Ko smo imeli številčno podporo s tribun, smo vedno igrali dobro."

elsner nm
Nikola Miljković

Tako kot Domžalčani so tudi Koprčani med obema pokalnima preizkušnjama ligaško obveznost opravili z odliko. Brez stresa so premagali Radomlje, obenem je trener Rodolfo Vanoli nekaterim udarnim možem privoščil nekaj počitka. "Stanje je okej," se je včeraj dopoldne odzval prvi mož koprskega prvoligaša, ko nas je zanimalo, kakšno je v pričakovanju gostovanja ob Kamniški Bistrici ozračje na Bonifiki. "Močno upam, da bomo znova odigrali dobro tekmo, da bo tako, kot si želimo. In da bo dogajanje na igralni površini korektno. Da se ne bi ponovil Koper. Potem ne bo strahu. Verjamem v ekipo, v fante in trenerja imam popolno zaupanje. Tudi na prvi tekmi smo dokazali, da premoremo dovolj kakovosti. Nikakor ni bilo lahko dve tretjini dvoboja odigrati z igralcem manj. Forma moštva se stopnjuje, kar je bilo navsezadnje opazno tudi proti Radomljam, čeprav so priložnost dobili nekateri mlajši, na katere bomo v prihodnje prav tako lahko računali. Menim, da je kriza, v kateri smo se znašli v preteklem obdobju, zdaj za nami," je nadaljeval Ante Guberac.

Na Obali se ne slepijo, da so pred svojimi navijači opravili že glavnino posla. "Težko bo, zelo težko. Tega se zelo dobro zavedamo, toda kot sem že povedal, sem prepričan o tem, da smo sposobni želenega dosežka. Verjamem, da bomo ob Kamniški Bistrici uresničili polovico načrta, ki smo si ga zastavili pred sezono. Da se bomo uvrstili v finale," je optimist predsednik rumeno-modrih.

Koprčani v nasprotju z Domžalčani običajnega ritma ne bodo spreminjali. Ne bodo se umaknili v karanteno. "Za to ni razloga. Igralci se zelo dobro zavedajo, kaj jih čaka, so motivirani. So dobri fantje, živijo športno in nikomur gotovo ne pride niti na misel, da bi lahko pred tako pomembno tekmo storil kaj nespametnega," je prepričan Ante Guberac.

Trener Rodolfo Vanoli bo pogrešal kaznovanega Jako Štromajerja, zaradi poškodb bodo manjkali Ante Tomić, Nenad Srečković in Sead Hadžibulić.

Članki iz rubrike