stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 25.06.2015 19:36:55

Ugoden žreb za slovenske prvakinje

Nikola Miljkovič
V švicarskem Nyonu so na sedežu Evropske nogometne zveze opravili žreb za ligo prvakinj. V skupini 5, kjer bo domačin kvalifikacijske skupine Teleing Pomurje Beltinci na stadionih v Beltincih in v Lendavi, bodo igrale prvakinje Romunije (Olimpia Cluj), Slovenije (Teleing Pomurje), Estonije (Pärnu) in Črne Gore (Ekonomist Nikšić).

Tekmovanje po kvalifikacijskih skupinah bo potekalo od 11. do 16. avgusta letos, napredovanje pa si bodo zagotovile zmagovalke skupin.


V taboru slovenskih prvakinj, ki bodo pričele kvalifikacije s srečanjem proti Ekonomistu iz Nikšića, so z žrebom zadovoljni, direktor kluba Štefan Kozic pa ne skriva precejšnjih ambicij in vključitev v boj za prvo mesto.

"V vsakem nastopu smo naredili korak naprej in upam, da nam bo v tretjem poskusu uspelo izboriti nastope v prestižni ligi prvakinj. Realno je pričakovati, da se bomo vključili v boj za prvo mesto, ki neposredno vodi v nadaljevanje tekmovanja. Romunke, petkratne državne prvakinje v zadnjem obdobju, bolj slabo poznamo, a so vsekakor prve favoritinje skupine. Prav proti ekipi iz Cluja smo načrtovali prijateljsko tekmo pred nastopi v Evropi, a sedaj bo to odpadlo, saj smo v isti skupini kvalifikacij. Z estonskimi predstavnicami in prav tako s prvakinjami Črne Gore smo se srečali v minuli sezoni in izkušnje so pozitivne. Vsekakor so premagljive, kar velja tudi za Romunke, te bolj, ker bodo naše nogometašice igrale doma in bodo imele veliko podpore s tribun," je dejal Kozinc.

Članki iz rubrike