evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Jurij Završnik
Jurij Završnik
0 16.09.2016 08:16:03

Vsi predsednikovi možje: Četverica Slovencev s Čeferinom v Nyon?

Nikola Miljković
Aleksander Čeferin je napovedal, da bo z njim na sedež Uefe verjetno odšlo tudi nekaj Slovencev. Razkrivamo, kdo.

Vse se je začelo 29. januarja 2015. To, kar se je potem končalo z velikim zmagoslavjem Aleksandra Čeferina, takrat še predsednika Nogometne zveze Slovenije, v sredo v Atenah. Tistega poznega popoldneva konec januarja pred nekaj več kot letom in pol so predstavniki nogometnih zvez BiH, Črne gore, Srbije, Hrvaške, Makedonije in Slovenije podpisali listino o sodelovanju in skupnem nastopu šestih zvez s področja nekdanje Jugoslavije.

Da, da. Večkrat je bilo že napisano in povedano, da je bilo za meteorski vzpon Aleksandra Čeferina med najmočnejše ljudi v svetovnem nogometu najbolj pomembno to, da je v osnovi znal združiti nezdružljive. Znal in zmogel je združiti ljudi, ki so se tepli na tekmi med Dinamom in Crveno zvezdo v Zagrebu. Čeferin, ki je očitno v slovenski nogomet vstopil kot na prvo stopnico na svojem vzponu na evropskega, je s sodelavci doumel, kako pomemben je enoten nastop – za sodelovanje ali pa boljša pogajalska izhodišča pri Uefi. S tem podpisom listine o sodelovanju je vsaka "jugo" zveza posamezno dobila veliko večjo moč, kot bi jo imela drugače. In ali mislite, da Davor Šuker in Dejan Stanković ne bi bila rada predsednika Uefe? Seveda bi bila rada, ampak oba se zelo dobro zavedata, da jima manjka nekaj tiste uglajenosti in nekaj pravniškega znanja, retorike in hladnokrvnosti, kar vse ima odvetnik Čeferin. Odločili so se zanj in vse ostalo je že zgodovina.


KDO VSE V NYON?
Čeferin je že povedal, da bo ... "Nekaj Slovencev bo dobilo službo v Uefi. Ne bi pa rad govoril o imenih, saj je prav, da se najprej pogovorim z njimi," je dejal novi predsednik Uefe. Taka Čeferinova poteza je popolnoma logična (tako kot je bila logična, da je na položaju generalnega sekretarja pustil Grka Teodoridisa), saj hoče imeti ob sebi ljudi, ki jim popolnoma zaupa. In to so seveda ljudje, s katerimi je sodeloval zadnjih pet let na Nogometni zvezi Slovenije. Prvi, ki bo šel s Čeferinom na sedež Uefe v Nyon, je Željko Pavlica

Celoten članek in s tem seveda tudi celoten seznam Čeferinovih potencialnih slovenskih sodelavcev pri vodenju Uefe si preberite v današnji tiskani izdaji Ekipe SN, ki si jo lahko zagotovite tudi v elektronski obliki!

Članki iz rubrike