sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 18.10.2016 08:42:46

Mitja Mörec po incidentu v Fazaneriji: Nisem dovolil, da slečejo drese

Aleš Cipot/Fotolens
Black Gringosi so v nedeljskem popoldnevu posnemali Viole. Privoščili so si nedopustno dejanje, razvnete strasti oziroma jeza zaradi slabe podobe črno-bele ekipe nikakor ne more biti opravičilo. Ne sme biti!

V nedeljskem popoldnevu so doživeli še drugi poraz, v Fazaneriji je bil presenetljivo boljši Ljutomer, Prleki so slavili z 2:1. Domači navijači so bili nad podobo svojih ljubljencev upravičeno nezadovoljni, česar niso skrivali, in na začetku drugega polčasa se je zdelo, da bi utegnilo biti dogajanje v nadaljevanju zelo vroče. Člani navijaške skupine Black Gringos so namreč zapustili svoje mesto na severni tribuni in prenehali navijati, vendar to ni bila edina oblika protesta. Žal.

Ko je postalo bolj ali manj jasno, da se gostitelji porazu ne morejo več izogniti, so navijači oziroma "navijači" še pred zadnjim piskom sodnika Tadeja Mežnarja preskočili varnostno ograjo in konec dvoboja dočakali v neposredni bližini igralne površine. Že to je bil seveda korak, ki si ga ne bi smeli privoščiti, nakar so se odločili ponižati igralce. Odvzeti jim človeško dostojanstvo. Od kapetana Aleša Luka in soigralcev so zahtevali, da slečejo drese.


Z "utemeljitvijo", da si ne zaslužijo igrati v črno-beli opravi. Nekateri posamezniki so jih bili prestrašeni pripravljeni ubogati, a je vmes posegel športni direktor Mitja Mörec in zahteval, da tega ne storijo. Ne smejo storiti in naposled tudi niso, nato jih je poslal z igrišča.

"To so stvari, ki ne spadajo zraven. Ne, to z nogometom nima nič skupnega, igralci tega niso zaslužili. Nihče jim ne more očitati, da se niso trudili, da se niso borili za klubske barve, a preprosto se ni izšlo," je po (ne)prespani noči globoko vzdihnil Mitja Mörec.

CELOTEN POGOVOR S ŠPORTNIM DIREKTORJEM MURE SI LAHKO PREBERETE SAMO V TORKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO LAHKO DOBITE TUDI V SPLETNI TRAFIKI

Značke: mura, mitja-morec

Članki iz rubrike