mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Andrej Miljković in Jure Bohorič
Andrej Miljković in Jure Bohorič
0 29.10.2016 09:30:42

Želim kandidirati, grem na volitve

Radenko Mijatović
Nikola Miljković
Aleksander Čeferin ga je po odhodu na čelo Uefe določil za svojega začasnega naslednika na mestu predsednika NZS, vršilec dolžnosti pa nam je v včerajšnjem pogovoru ekskluzivno potrdil, da želi na položaju ostati tudi s polnopravno funkcijo za celoten mandat. Zakaj? Kako? Po kateri poti in s kakšnimi cilji? Pojasnil je vse to ter se dotaknil številnih zanimivih tekem iz preteklosti, sedanjosti in prihodnosti.

Kako ste se znašli v vlogi vršilca dolžnosti predsednika NZS, ki vam je pripadla po odhodu Aleksandra Čeferina na čelo Uefe?

Ko je bil naš dosedanji predsednik izvoljen na mesto prvega moža Uefe, je bilo v skladu s pravili delovanja zveze seveda treba imenovati operativno vodstvo za čas med Čeferinovim odhodom in volitvami novega predsednika. Ni skrivnost, da me je donedavni predsednik želel na tem mestu za opravljanje sprotnih poslov, me tako imenoval brez presenečenja in posebne odmevnosti ter tudi s tem potrdil, kako dobro sva sodelovala v njegovem mandatu in pol.

Kakorkoli obrnete, ste v tem trenutku predsednik Nogometne zveze Slovenije. Ste se kdaj videli na tem položaju ali gre za popolno naključje, ki je posledica razvoja dogodkov v zadnjih mesecih?

V času Čeferinovega vodenja zveze nisem niti pomislil na mesto predsednika, kajti glede na stabilnost zveze in na uspešnost njenega vodenja za tako razmišljanje ni bilo potrebe, razloga in tudi logike ne. Po drugi strani sem bil tudi vpet v vodenje ene večjih slovenskih gospodarskih združb, zato tudi v tem pogledu razmišljanje o predsedniškem položaju ne bi bilo primerno. Ko pa so se stvari obrnile tako, kot so se, sem se z odgovornostjo in veseljem lotil opravljanja vsega, kar je treba opraviti do volitev. Imam 35 let izkušenj v slovenskem nogometu v različnih vlogah; od igralca prek funkcionarja do sodnika in nato podpredsednika zveze. Prevzel sem odgovornost in zdaj so okoliščine seveda take, da razmišljam tudi o vodenju zveze.

Govorimo še vedno zgolj o tem vmesnem obdobju ali je iz vaših besed mogoče razbrati, da ste začeli razmišljati o funkciji polnopravnega predsednika za poln mandat? Greste na volitve kot kandidat?

Z dogodki v zadnjih mesecih so se stvari spremenile tudi v tem pogledu, to moram priznati. Ne čutim le odgovornosti do stvari, ki jih počnem v tem trenutku, temveč tudi do kontinuitete uspešnega vodenja te ugledne organizacije. Ko gledam druge mogoče kandidate in mogoče smeri vodenja zveze, čutim poslanstvo in vidim priložnost, ki bi jo želel izkoristiti. Da, želim kandidirati za predsednika NZS, grem na volitve.

CELOTEN INTERVJU SI LAHKO PREBERETE SAMO V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI ČASNIKA EKIPA SN. 

Članki iz rubrike