900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ro
ro
6 18.11.2016 20:36:22

V Fazaneriji ne dvomijo: Mura je novi drugoligaš

Drago Wernig - TAKA
Zakuhalo se je, zelo se je zakuhalo. Trinajsti krog na tretjeligaškem vzhodu je postregel s senzacijo in presenečenjem. Nafta je klonila v Veliki Polani, Beltinci so v Martjancih zgolj remizirali, kar je z zmago v Odrancih unovčila Mura in se vrnila v enakovredni boj za vrh.

Nekateri so prepričani, da je številka 13 nesrečna, spet drugi ob tem zgolj zamahnejo z roko, toda po zadnjem koncu tedna se je število privržencev Nafte, ki so vendarle začeli nekoliko bolj zaupati numerologiji, bržčas precej povečalo. Iz preprostega razloga, ker so Lendavčani prvi poraz na tretjeligaškem vzhodu doživeli v – 13. krogu!

Na ravnici najbrž ni bilo nikogar, ki bi si upal resno napovedati, da bodo naftaši na gostovanju v rojstnem kraju Miška Kranjca ostali praznih rok. Pa so. Polana je slavila s 3:2 in pripravila največje presenečenje dozdajšnjega dela prvenstva. Senzacijo. "Sem zelo samokritičen in nikoli nočem iskati alibijev, toda v športu je pač tako, da po dolgem in uspešnem nizu prej ali slej pride tudi do poraza. Nemogoče se mu je izogniti in zgodilo se je tudi nam," z mirnim glasom pravi Slobodan Đurić. "Ampak nisem zaskrbljen. Res nisem. Bil bi, če bi igrali slabo, pa ni tako. Igramo dobro, ustvarjamo si veliko priložnosti. Ne spomnim se, da bi jih katera ekipa, ki sem jo vodil do zdaj, imela toliko. To pomeni, da igra ni problem, temveč moramo izboljšati učinkovitost. Ker smo dosegli 35 golov, se morda sliši čudno, toda dejstvo je, da bi jih morali še več, in temu bomo morali med zimskim premorom posvetiti prav posebno pozornost. V Veliki Polani se nam je pač pripetilo, kar se nam je, a gremo naprej," je nadaljeval trener Nafte, ki je ostala na vrhu lestvice.

vinko
Aleš Cipot/Fotolens
Spodrsnilo je tudi Beltinčanom, ki bi se z zmago v Martjancih po točkah izenačili z Nafto, toda po dvoboju s Čardo so se morali zadovoljiti z remijem (2:2). "Seveda se zavedamo zamujene priložnosti. Nočem iskati opravičil, a na razmočeni in blatni površini ni bilo mogoče vztrajati pri podobi, ki smo je navajeni. Bili smo prisiljeni v preskakovanje igre, kar nam ne ustreza, naposled nismo imeli niti sreče, saj smo si drugi gol dali sami," je povedal beltinški trener Feri Cifer.


Velika zmagovalka kroga je Mura, ki je s 4:2 slavila v Odrancih. "V prvi vrsti je treba poudariti, da je bila tekma odigrana v čudovitem ozračju, takšni so bili tudi pogoji, kar v tem letnem času ni običajno. Menim, da so gledalci lahko uživali. Videli so zares lep, dinamičen dvoboj, v katerem tudi golov ni manjkalo. Zasluženo smo zmagali, bili smo za odtenek boljši. Mislim, da smo si uspeha želeli bolj kot naši tekmeci in da je bilo to odločilnega pomena," so misli Zlatka Gaborja, ki sedi na črno-beli klopi.

beltinci ac
Aleš Cipot/Fotolens
Presenetljivi razpleti so kakopak poskrbeli, da so razlike na vrhu spet manjše, in niti najmanjšega dvoma ni, da bo drugi del sezone nadvse zanimiv, bržkone celo dramatičen. Trije nekdanji prvoligaši bodo bili boj za dve drugoligaški vstopnici. Jasno je torej, da eden med njimi cilja ne bo dosegel. "Zanima me zgolj moja ekipa, popolnoma nič drugega. In to ni floskula. Naš namen je kristalno jasen. Želimo napredovati v višji kakovostni razred tekmovanja in bodite prepričani, da bomo naredili vse, kar je v naših močeh, da bi nam uspelo," je odločen Slobodan Đurić. "Do konca prvenstva je še daleč, zgodi se lahko marsikaj. Vsekakor je razumljivo, da se bomo trudili za to, da bi bili čim bolj uspešni. Ne bi se preveč pritoževali, če bi podoba na vrhu ostala takšna, kot je v tem trenutku," se je nasmejal trener drugouvrščenih Beltinčanov Feri Cifer, v Fazaneriji se s takšnim scenarijem kakopak ne strinjajo. "V tem krogu so nam ostali rezultati res šli na roko. Spet smo blizu, sicer pa nikoli nismo skrivali, da imamo en sam cilj. Prepričan sem, da bomo uspešni. Po zadnji zmagi si drznem povedati, da je Mura novi drugoligaš," je z napovedjo prihodnosti nekoliko presenetil Zlatko Gabor.

Članki iz rubrike