Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 25.11.2016 10:31:03

Zaradi lažnega davčnega potrdila Muri po 20 letih ni več direktorica

Aleš Cipot/Fotolens
Dogajanje okrog davčnega potrdila soboškim črno-belim še vedno buri duhove.

Vlasta Temlin ni več direktorica Finančnega/davčnega urada Murska Sobota (FUMS), na čelu katerega je bila polnih 20 let. Posloviti se je morala zaradi kazenskega postopka, ki poteka proti njej in z namenom zaščite integritete FURS, vršilec dolžnosti direktorja FUMS je postal Slavko Horvat. Prav gotovo ste pomislili, in to popolnoma upravičeno, da gre za informacijo, ki s športom nima nikakršne stične točke, toda vendarle jo ima. In sicer s klubom iz Fazanerije!

Odločitev FURS je povezana s postopki v zvezi z davčnim potrdilom Muri 05. Okrožno sodišče na Ptuju je namreč končalo s sodno preiskavo proti Temlinovi in takratnemu predsedniku murašev Miroslavu Topiću, poroča spletna stran pomurje.si. Temlinova in Topić sta se pod drobnogledom organov kazenskega pregona znašla zaradi izdaje lažnega davčnega potrdila Muri 05, s katerim je pridobila tekmovalno licenco. Ptujski tožilci so torej v ravnanju Temlinove našli znake kaznivega dejanja in so zato proti njej vložili obtožnico. Primer so vodili ptujski tožilci, ker so se murskosoboški izločili.

Izdaja potrdila Muri 05 je sicer že dobila en sodni epilog. Andreja Mihalič, sodnica okrajnega murskosoboškega sodišča, je Tatjano Gyergyek, bivšo namestnico Temlinove, nekdanjega vodjo kontrolnega oddelka Avgusta Zakojča – davkarija je po interni preiskavi Gyergyekovo in Zakojča vrgla iz službe, vendar so prvo morali vzeti nazaj v službo, drugi pa s tožbo ni uspel – in Štefana Koltaja, davčnega kontrolorja, januarja letos spoznala za krive, da so bili vpleteni v izdajo lažnega dokumenta. Gyergyekova je bila obsojena na pet mesecev, Zakojč in Koltaj pa na štiri mesece pogojne kazni zapora, so še zapisali na pomurje.si.

Članki iz rubrike