Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
6 28.11.2016 13:53:09

Odstop Simiča: Do zdaj še nobene volitve niso bile na tako nizki ravni

www.alesfevzer.com
Nogometna zveza Slovenije bo 15. decembra dobila novega predsednika. To zagotovo ne bo nekdanji prvi mož NZS Ivan Simič, ki je odstopil iz predsedniške tekme. Tako uradno ostajata kandidata Radenko Mijatović in Matjaž Nemec.

V javnosti pa se kot novega kandidata omenja Izeta Rastoderja, poslovneža in nekdanjega prvega moža ljubljanske Olimpije. Kot je pojasnil za STA, se o vstopu v tekmo še ni odločil, odločitev bo sporočil do srede.

Že danes pa je svojo obelodanil Simič, ki je odstop od kandidature pojasnil s tem, da ne želi pritiskov na njegove podpornike. "Kandidature za predsednika NZS ne bom vložil zaradi tega, ker želim preprečiti, da bi se nad mojimi podporniki vršili pritiski, ki so šli čez mejo dobrega okusa. Sam s pritiski nimam nobenih težav. Dogodki v zadnjem tednu so pokazali, kaj vse so pripravljeni nekateri storiti, da bi sami ali njihov izbranec postal predsednik NZS," je v izjavi za javnost zapisal Simič.



"Ta funkcija mi ne pomeni toliko, da bi se spustil tako nizko. Takšen način razumevanja volitev in prepričevanja delegatov mi je tuj in ga ne odobravam, je pa to dokaz, da je s sedanjim volilnim sistemom za predsednika NZS nekaj hudo narobe. To so tretje volitve za predsednika NZS, na katerih sodelujem, in nobene niso bile na tako nizki ravni. Zato sem presodil, da kljub temu, da sem imel podporo klubov, da sem se zadeve lotil resno in poglobljeno, saj je iz tiskarne prišel tudi moj volilni program, da je najbolje to zadevo zaključiti," je še zapisal Simič, predsednik NZS od februarja 2009 do novembra 2010.

Mijatović, ki kot podpredsednik NZS trenutno opravlja tudi vlogo v. d. predsednika krovne zveze, Nemec, poslanec Socialnih demokratov in podpredsednik državnega zbora, ali mogoče celo Rastoder bo na mestu predsednika NZS zamenjal Aleksandra Čeferina, ki je septembra postal prvi mož Evropske nogometne zveze.

Značke: nzs, predsednik

Članki iz rubrike