Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
1 30.11.2016 10:13:54

Rastoder razkril, ali bo kandidiral za predsednika NZS

Izet Rastoder
Arsen Perić
Nekdanji prvi mož Olimpije prekinil negotovost.

Ljubljanski poslovnež in nekdanji prvi mož Olimpije Izet Rastoder se ne bo potegoval za predsednika NZS. Kot je sporočil, se za kandidaturo ni odločil, češ da je že vse dogovorjeno vnaprej. "Najprej, moja kandidatura je bila resna, vendar sem se po tehtnem premisleku odločil, da je ne vložim. Razlog: očitno je vse odločeno vnaprej! V mojem programu ponujam nekaj novega in upam, da bo to pomagalo slovenskemu nogometu. Izvoljenemu predsedniku in podpredsednikom želim uspešno delo, reprezentancam in klubom pa čim več dobrih tekmovalnih dosežkov," je preko spletne pošte sporočil Slovenski tiskovni agenciji.

V programu, ki ga je pripravil za predsedniško kandidaturo, se je sicer zavzemal za spremembo volilnega sistema, ob tem pa je nameraval prek svojega podjetja Derby podpisati pogodbo z NZS in 500.000 evrov porazdeliti med klube v prvi in drugi SNL za razvoj mladinskega nogometa. Ob tem je nameraval povečati prispevke za klube z dosedanjih 50.000 na 100.000 evrov, v času svojega mandata pa je nameraval zagotoviti še dodatna dva milijona pokroviteljskih sredstev in izboljšati finančno stanje medobčinskih nogometnih zvez. V svojem programu se je zavzel tudi za izboljšanje infrastrukture, veliko poudarka je namenil vsem reprezentančnim selekcijam, strokovnemu usposabljanju trenerjev in napovedal vojno korupciji ter rasizmu in dopingu v nogometu.

Kandidata za predsednika NZS tako ostajata Radenko Mijatović in Matjaž Nemec. Za zdaj. Rok za oddajo kandidatur se namreč izteče danes ob 12. uri, volitve bodo 15. decembra.

Članki iz rubrike