Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Andrej Miljković
Andrej Miljković
1 15.12.2016 09:53:45

Vzporedni intervju kandidatov za predsednika NZS: Vroče finalno soočenje iz oči v oči

Grega Wernig
Danes ob 17. uri bodo na sporedu volitve za novega predsednika Nogometne zveze Slovenije. Kandidata sta dva, oba sogovornika pa smo želeli povprašati o vsem, drznili smo si dregniti v vse smeri in brez lažne skromnosti verjamemo, da ne boste ostali prikrajšani za nič.

Kakšen je tik pred volitvami vajin skupek občutkov, pričakovanj, pa tudi zadržkov, pomislekov, morda strahov in želje iti v čem še dlje ali pa mogoče kje narediti korak nazaj?
Matjaž Nemec: Dinamika zadnjih dni je bila izjemna, glede na vse videno in slišano pa se je po mojem mnenju vredno boriti za tisto, kar mislim, da je prav. Nogomet moramo vrniti nogometu; priznam, da sem v teh tednih odkril marsikatero nogometno skrivnost in izzivi ob morebitni izvolitvi bi zagotovo bili veliki. Pripravljen sem jih prevzeti na svoja ramena.
Radenko Mijatović: Vztrajam na svoji poti, od same napovedi kandidature do danes nisem spremenil ničesar. Nogomet je po mojem mnenju doma tam, kjer je zdaj, in prepričan sem, da ga ni treba vračati nikamor. Dobro mu je tukaj, odlično je pozicioniran, odlično se počuti.

403-2-3-mijatovic-nemec2
Za predsedniško mesto NZS se potegujeta Radenko Mijatović in Matjaž Nemec.
Grega Wernig

Sploh po Simićevem umiku se je zdelo, da bomo videli zelo umirjeno kampanjo brez pretresov, a vajin odnos je odšel daleč od te poti. Zakaj se je to zgodilo, kje so razlogi?
MN: Z moje strani bi bilo neodgovorno, če bi si po vseh razkritjih zadnjih dni zatiskal oči in vsemu skupaj obrnil hrbet. Moja osebna in poklicna odgovornost je, da se s tovrstnimi izzivi spopadem, pa čeprav na način, ki si ga še pred tednom v precej mirnejših okoliščinah res ni bilo mogoče predstavljati. O tovrstnih dogodkih se bo tudi po kampanji treba še temeljito pogovoriti in najti odgovore na marsikatero vprašanje.
RM: Ne vem, o kakšnih razkritjih gospod Nemec govori. Jaz poznam samo laži in podtikanja, poznam popolne konstrukte, ki se vlečejo po posameznih medijih. Ne vem za nič konkretnega, kar bi bilo povezano z mano. Lepiti in etiketirati mene z raznimi pojavi in pojavi v mojem okolju pa je skrajno nekorektno. Če bi se na tak način postavil jaz, potem bi vse politične afere ali vsaj afere ene politične stranke preprosto preslikal na svojega protikandidata. Kaj takega mi ne pride na misel, tega ne bi naredil nikoli. Če bi vedel, da je on osebno vpleten v kaj nečednega, pa bi mu to povedal naravnost. In podobno bi pričakoval v nasprotni smeri. Posploševati zadeve iz krogov, ki naj bi bili moji, in jih pripisovati meni, je skrajno neprimerno.
MN: Po sobotnem soočenju na nacionalni televiziji me je veliko ljudi opozorilo, kajti sam drobovja nogometa ne poznam tako dobro, da bi lahko sodil. Opozorili so me, da je treba poudarjati določene povezave, ki so v slovenskih nogometnih krogih prisotne že vrsto let. Gospoda Mijatovića pa spoštujem in nikoli ni bil moj namen razkrivati kakršnihkoli njegovih početij. Zgolj početja tistih ljudi, ki ga podpirajo, ki vodijo sodniško organizacijo in ki so tik pred tem, da bi potencialno lahko tudi vodili nogometno zvezo, kar bi bilo nadvse neprimerno.

CELOTEN INTERVJU Z OBEMA KANDIDATOMA ZA PREDSEDNIKA NZS SI LAHKO PREBERETE V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI SI JO LAHKO ZAGOTOVITE TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike