Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

rb
rb
2 06.01.2017 18:49:09

Mura vs. Nafta: Razplamtela se je vojna

Grega Wernig
Čeprav je do začetka nadaljevanja prvenstva na tretjeligaškem vzhodu še zelo daleč, prvi spomladanski krog bo na sporedu 19. marca, je nogometno dogajanje na ravnici med zimskim premorom vendarle zanimivo. Še več, med Sobočani in Lendavčani se je v boju za istega igralca zgodil kratki stik, ki bi lahko imel večje razsežnosti.

Nafta 35, Beltinci 33, Mura 32, Odranci 27 ... Takšna je podoba vrha lestvice po prvem delu prvenstva v 3. SNL – vzhod, ki razkriva, da se obeta zelo privlačno spomladansko nadaljevanje za prvi dve mesti na lestvici, ki vodita na drugoligaško prizorišče. Nekdanji prvoligaši ne skrivajo, da si želijo napredovati v višji kakovostni razred tekmovanja, in kakopak si prizadevajo, da bi se temu primerno okrepili. Najbolj dejavni sta Mura in Nafta, toda medtem sta se večna rivala ujela v spor, ki bi lahko dobil tudi večje razsežnosti.

V glavni vlogi je obetavni Hrvat Marko Marciuš, ki je sezono začel v dresu Zavrča in hitro opozoril na svoje sposobnosti, toda po haloškem mrku je ostal brez kluba. Ne za dolgo. Lendavčani so se hitro odzvali, Srečko Ilić, ki ima pri sestavi igralskega mozaika prvo in zadnjo besedo, je nekdanjega igralca Rijeke in Slaven Belupa prepričal, da bo svojo nogometno pot nadaljeval pod vznožjem lendavskih vinogradov. Nafta ga je na družbenih omrežjih predstavila kot svojo novo moč in zdelo se je, da se ne more nič več spremeniti oziroma da bo imel trener Slobodan Đurić v nadaljevanju sezone za uresničitev želenih ciljev na voljo zelo močno orožje. Toda menda se vendarle utegne zgoditi, da ga ne bo imel, kajti Marka Marciuša v svoje vrste vabi tudi Mura. A to še ni vse, 21-letni Hrvat je športnemu direktorju Mitji Mörcu obljubil, da pride v Fazanerijo, in bojda že podpisal tudi registracijski kartonček. Tako kot v Lendavi, kar hkrati seveda pomeni zaplet.

V ozadju se je med večnima prekmurskima rivaloma menda razplamtela prava mala vojna, v katero naj bi bil vpleten tudi nekdanji slovenski reprezentant Borut Semler, ki je zastopnik želene okrepitve Mure in Nafte. Če bosta oba kluba vložila zahtevek za registracijo, bi lahko naposled najkrajši konec potegnil Marko Marciuš in si morda prislužil začasno prepoved igranja, vse skupaj bi utegnilo vplivati tudi na odnose med kluboma. Bržčas ni izključen niti kakšen povračilni ukrep v obliki snubitve pomembnih členov ene ali druge ekipe …

Značke: nafta, mura

Članki iz rubrike