Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 10.01.2017 09:51:32

Glasovanje: Srečko Katanec in Boštjan Cesar imata različne favorite

Grega Wernig
Mednarodna nogometna zveza Fifa je sinoči v Zürichu podelila nagrade najboljšim v preteklem letu, ki jih je preprosto poimenovala The Best (najboljši op. p.).

Najboljši nogometaš na zemeljski obli za leto 2016 je portugalski reprezentant in član madridskega Reala Cristiano Ronaldo, ki je slavil pred Lionelom Messijem in Antoinom Griezmannom. Zmagovalec je prejel 34,54 % glasov, drugouvrščeni 26,42 % in tretji 7,53 %.

V glasovanju za najboljšega trenerja pa je slavil Claudio Ranieri, ki je z Leicester Cityjem presenetljivo osvojil angleško prvenstvo. Italijanski strokovnjak je dobil 22,06 % glasov, drugi je bil trener Reala Zinedine Zidane (16,56 %) in tretji portugalski selektor Fernando Santos (16,24 %).

Končni vrstni red je bil sestavljen na osnovi glasovanja, v katerem so sodelovali selektorji in kapetani reprezentanc ter predstavniki medijev in navijači, vsaka od štirih skupin je prispevala 25 odstotkov glasov.

Slovenski selektor Srečko Katanec je svoje glasove za najboljšega nogometaša podelil takole: Lionel Messi (5 točk), Cristiano Ronaldo (3 točke) in Gareth Bale (1 točka). Kapetan izbrane vrste Boštjan Cesar pa je v isti kategoriji glasoval nekoliko drugače: Cristiano Ronaldo (5 točk), Antoine Griezmann (3 točke), Sergio Ramos (1 točka). Slovenske medije je predstavljal Denis Sabadin, ki je svoje glasove podelil na naslednji način: Cristiano Ronaldo (5 točk), Manuel Neuer (3 točke), Paul Pogba (1 točka).

356-3-bostjan cesar 2 tk
Kar zadeva glasovanje za trenerja leta, je selektor Katanec na prvo mesto postavil Claudia Ranierija, na drugo Fernanda Santosa in na tretje Zinedina Zidana. Boštjan Cesar je omenjene kandidate postavil v drugačnem vrstnem redu: Fernando Santos (5 točk), Zinedine Zidane (3 točke) in Claudio Ranieri (1 točka). Denis Sabadin pa je za najboljšega trenerja izbral Claudia Ranierija, za njim sta se zvrstila Fernando Santos in Diego Simeone.

Članki iz rubrike