Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
1 25.01.2017 13:52:43

Podpredsednik NZS obsojen na pogojno zaporno kazen

Tina Kosec
Na okrajnem sodišču v Murski Soboti se je končalo sojenje proti predsedniku MNZ Murska Sobota Danilu Kacijanu, ki je od nedavnega tudi podpredsednik NZS.

Sodišče je Danila Kacijana obsodilo na sedem mesecev pogojne zaporne kazni zaradi storitve kaznivega dejanja poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja, poroča spletna stran pomurje.si in dodaja, da je sodnica Andreja Mihalič razsodila, da je obsojenec nezakonito porabil okoli 13 tisoč evrov denarja MNZ MS, ko si je odredil, izplačeval nadomestila za vodenje, čeprav sploh ni imel z MNZ MS sklenjeno podjemno pogodbo, in si je torej denar izplačal brez pravne podlage in brez sklepa Izvršnega odbora (IO) MNZ MS.


Kot je še razsodila sodnica Mihaličeva, si je Kacijan vsaj dvakrat od MNZ MS še neupravičeno obračunal potne stroške, ko je šel na seje IO NZS, čeprav mu je stroške poti že povrnila NZS.

Danilo Kacijan je vseskozi zanikal krivdo in pri tem vztraja še naprej: "Razočaran in prizadet sem, da sem se zaradi poslovanja zveze znašel v postopku. Nisem si prisvojil niti enega centa. Vedno sem deloval v korist in za napredek pomurskega nogometa."

Članki iz rubrike