favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ro
ro
0 28.01.2017 00:24:26

Dvomov ni več. Znan je razplet (prve) vojne med Nafto in Muro

Grega Wernig
Čeprav je do nadaljevanja prvenstva v 3. SNL – vzhod še daleč, januarsko nogometno dogajanje na ravnici že dviga prah. Nafta in Mura sta se potegovali za istega igralca, a zdaj je jasno, da bo Marko Marciuš kariero nadaljeval pod vznožjem vinogradov.

Zimska podoba lestvice na tretjeligaškem vzhodu je pričakovana, na vrhu kraljujejo nekdanji prvoligaši. Najboljše izhodišče pred drugim delom sezone ima Nafta, ki je zbrala dve točki več od drugouvrščenih Beltincev, tretja Mura za vodilnimi Lendavčani zaostaja za tri točke. Prav gotovo se obeta nadvse zanimiva pomlad, na voljo sta dve drugoligaški vstopnici, iskrilo se bo na vse strani.

Začetek nadaljevanja prvenstva je sicer še precej daleč (19. marca), toda nogometno dogajanje na prekmurski ravnici je že kar nekaj časa dokaj pestro in kljub nizkim temperaturam nadvse vroče. V glavni vlogi sta Nafta in Mura. Kot smo že poročali, sta se večna rivala zapletla v pravo malo vojno, ker sta želela v svoje vrste privabiti istega igralca. Njuna tarča je bil Marko Marciuš, toda zdaj je jasno, da bo kariero nadaljeval pod vznožjem vinogradov, na zadnji seji Registracijske komisije NZS je tudi uradno postal član Lendavčanov.

Dejstvo je, da je 21-letni Hrvat nase na začetku sezone opozoril v dresu Zavrča. Še zlasti s hitrostjo in prodornostjo, po haloškem mrku se je najhitreje odzval snovalec kadrovske politike pri Nafti. Srečko Ilić je 165 centimetrov visokega mladeniča prepričal, da je zanj prihod v Lendavo najprimernejša rešitev. Marko Marciuš se je že jeseni nemudoma pridružil treningom pod vodstvom Slobodana Đurića, klub ga je predstavil na svojem facebook profilu, toda nato se je v zgodbo vmešala še Mura.

fazanerija dw
Drago Wernig - TAKA
Predstavniki črno-belih so nekdanjega člana Rijeke in Slavena hiteli prepričevati, da bi bil prihod v Fazanerijo vendarle boljša izbira. V zakulisju se je menda dogajalo marsikaj, pomisleki o (ne)korektnosti takšnega početja so upravičeni in v nekem trenutku je Sobočanom s ponujenimi pogoji sodelovanja ter pomočjo igralčevega zastopnika celo uspelo prepričati hitronogega napadalca, da si je premislil. To navsezadnje razkriva podatek, da so črno-beli pridobili podpise, potrebne za zahtevek za registracijo, ki so jo v Murski Soboti tudi vložili, to so kakopak storili tudi v Lendavi. Dejanje murašev je prav gotovo presenetljivo, če vemo, da si je Marko Marciuš vmes očitno še enkrat premislil in treninge nadaljeval z nogometaši Nafte, predstavil se je tudi na prijateljski preizkušnji z Mariborom in se povrhu vpisal med strelce.

A kakorkoli, predsednik Registracijske komisije Iztok Strelec in sodelavci so bili prisiljeni obravnavati obe vlogi, kar je morda celo edinstven primer. Naposled so soboško zavrnili ter »zmago« namenili Lendavčanom, ki so tako večnim rivalom iz prekmurske prestolnice zadali prvi udarec. Dobili so psihološko vojno, ob kateri so odnosi med kluboma dobili novo razsežnost, toda naposled je vendarle najpomembnejše, kdo bo zmagal oziroma zmagoval na igrišču. In dejstvo je, da bo derbi v četrtem spomladanskem krogu, ko se bosta Nafta in Mura udarili v dvojezičnem mestu, izzval izjemno zanimanje, vstopnic bo premalo ...

Članki iz rubrike