Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

rb
rb
0 03.02.2017 08:56:37

Podpredsednik NZS: Mar bi za predsednika volili lopova?!

Tona Kosec
Prvi mož MNZ Murska Sobota in podpredsednik NZS preživlja neprijetne trenutke. Oziroma težke, pred desetimi dnevi je bil na Okrajnem sodišču v Murski Soboti zaradi storitve kaznivega dejanja poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja obsojen na sedem mesecev pogojne zaporne kazni. Sodba še ni pravnomočna, Danilo Kacijan pa krivdo odločno zanika in poudarja, da je nedolžen, kar si bo prizadeval dokazati z vsemi pravnimi sredstvi, ki so mu na voljo.

V predzadnjem januarskem tednu se je na okrajnem sodišču v prekmurski prestolnici končalo sojenje proti predsedniku MNZ Murska Sobota in podpredsedniku NZS Danilu Kacijanu. Sodišče ga je obsodilo na sedem mesecev pogojne zaporne kazni zaradi storitve kaznivega dejanja poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja. Poročali smo že, da je sodnica Andreja Mihalič razsodila, da je obsojenec nezakonito porabil okoli 13 tisoč evrov denarja MNZ Murska Sobota.

Obsojenčeva odvetnica Vlasta Horvat je napovedala pritožbo, zato sodba še ni pravnomočna, Danilo Kacijan pa vztraja pri tem, da tudi krivična. "Razočaran in prizadet sem, ker sem se zaradi poslovanja zveze znašel v postopku. Nisem si prisvojil niti centa. Vedno sem deloval v korist in za napredek pomurskega nogometa," je takoj po koncu sojenja dejal prvi mož MNZ Murska Sobota: "Če bom morda spoznan za krivega v vsaj eni zadevi, bom v istem trenutku odstopil. Ne bom ponudil odstopa, temveč bom takoj odšel. Ne s položaja, ampak se bom umaknil iz nogometa. Ne bo me več."

Tako je govoril pred slabima dvema letoma, kaj pa danes? "Odstopil ne bom niti po naključju. Če bi koga oškodoval, me dejansko ne bi bilo več v nogometu. Vsekakor bi se umaknil, takoj bi odšel, vendar tega nisem storil. Nikoli," zagotavlja Danilo Kacijan, ki je medtem postal podpredsednik NZS, dobil je tudi nov mandat na čelu MNZ-ja. Prepričan je, da je sojenje smešno, absurdno. "Obtožen sem, čeprav oškodovanca ni. Enkrat v prihodnosti, ko bo vsega tega konec, vam bom lahko povedal več, razkril marsikatero podrobnost ter pojasnil marsikaj. In odločen sem iti do konca. Odločen sem dokazati svojo nedolžnost, pa če bo to zadnje, kar bom storil. Mar bi za predsednika MNZ volili lopova?! Povejte mi, kdo bi to storil?"

CELOTEN ČLANEK, V KATEREM DANILO KACIJAN POJASNJUJE TUDI SVOJO PLAT ZGODBE IZ SODNE PALAČE IN ŠE MARSIKAJ, SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike