reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Robert Balantič
Robert Balantič
23 18.02.2017 11:57:41

Ženi sem govoril, da mi je žal, ker nisem nikoli igral za Muro

Aleš Cipot/Fotolens
O možnosti takšnega scenarija smo v Ekipi SN poročali že pred časom. Priznamo, da smo bili zaradi tega deležni tudi kakšnega posmeha, toda vir je bil tako zanesljiv, da o tem, da se bo uresničil, nismo dvomili. In v izdihljajih prestopnega roka je prišla tudi uradna potrditev. Darijan Matić je okrepil Muro, nekdanji kapetan Olimpije bo imel v Fazaneriji do konca sezone status posojenega igralca aktualnih prvakov.

V Fazaneriji so v pričakovanju nadaljevanja sezone na tretjeligaškem vzhodu igralsko zasedbo precej okrepili in tudi na ta način razkrili, da jih zanima zgolj napredovanje med drugoligaše, »bonbonček« so prihranili za konec. Za sodelovanje so se dogovorili z izkušenim 33-letnim vezistom, ki je lanskega 21. maja po 21 letih čakanja v prestolnici kot kapetan Olimpije v Stožicah visoko v zrak dvignil pokal za naslov prvaka.

Darijan Matić je v šampionski sezoni zbral 34 prvenstvenih nastopov, na igrišču je preživel 3020 minut, jeseni se je njegov status precej spremenil. Resda je zaigral na 15 tekmah, vendar ob precej skromni minutaži, po koncu prvega dela pa se je moral sprijazniti, da ga v prihodnje ni več v načrtih Luke Elsnerja.

matic ac
Aleš Cipot/Fotolens


"Kakšen bo moj status, sem izvedel takoj po koncu prvega dela sezone. V klubu so mi jasno povedali, da ne bom v ospredju oziroma da name ne računajo več v tolikšni meri kot v preteklosti," je razkril Darijan Matić. V njegovem glasu ni bilo zaznati grenkobe: "Ni potrebe. S tem sem se sprijaznil, s tem nimam nikakršnih problemov. Nikomur nisem ničesar zameril. Niti po naključju, kajti zavedam se, da je to naravna pot. Še več, pogovarjamo se o profesionalizmu, kaj takega se ti lahko pripeti v vsakem trenutku. In vsakemu. Z morebitnim razočaranjem bi škodil samemu sebi. To moraš sprejeti in iti naprej. Tudi predsednik in športni direktor sta se v zadnjih dveh mesecih izkazala z zelo korektnim odnosom. V vmesnem obdobju sem skušal najti primerno rešitev, a takšne, ki bi zadovoljila tako mene kot klub, ni bilo," je povedal Darijan Matić, ki ima z Olimpijo še enoinpolletno pogodbo, sicer pa je s prekmursko ravnico povezan že od nekdaj: "Z družino vsako leto prihajamo na dopust v Moravske Toplice. Okolje mi nadvse ustreza, vedno znova uživam. In verjemite mi, da sem na eni od večerij, mislim, da je bilo lani decembra, ženi govoril o tem, da mi je žal, da nisem nikoli zaigral za Muro. Zdaj pa se je vendarle zgodilo ..."


POGOVOR Z DARIJANOM MATIĆEM SI LAHKO V CELOTI PREBERETE SAMO V SOBOTNI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Značke: darijan-matić, mura

Članki iz rubrike