900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ro
ro
0 07.03.2017 11:30:40

Kaj se bo zgodilo na Obali? Se bosta Koper in Ankaran združila?

Grega Wernig
Bonifika bo do konca prizorišče tekem v prvoligaških in drugoligaških tekem.

Med zimskim premorom so se v Ankaranu odločili za novo prizorišče domačih dvobojev. Igrišče v ŠRC Katerina je preteklost in dejstvo je, da tamkajšnji pogoji zares niti po naključju niso na ravni ugleda kluba, ki bi se rad spogledoval z elito na sončni strani Alp. Odslej bo drugače, razmere bodo na visoki ravni, saj bodo Vlado Badžim in njegovi varovanci v nadaljevanju prvenstva v 2. SNL domače tekme igrali na Bonifiki.

"Občina Ankaran nima zavoda za šport, zato igrišče ni bilo več vzdrževano in v tem trenutku je v takšnem stanju, da nam na njem prve spomladanske preizkušnje gotovo ne bi dovolili igrati. Na srečo so imeli v Kopru za naše težave dovolj posluha in nam omogočili treninge na Bonifiki. Resda na umetni travi, a se ne pritožujemo. Pomembno je, da lahko delamo, treniramo, na okoliških igriščih pa igramo prijateljske tekme in tako tempiramo formo za drugi del prvenstva," je pojasnil predsednik kluba Sebastjan Dvojmoč.

Bržčas bo Ankaran gostitelj na pomožnem koprskem igrišču oziroma na atletskem stadionu. "Na NZS imamo dovoljenje za Športni park Bonifika. Registrirana so tri igrišča, od zasedenosti pa bo odvisno, na katerem bomo igrali. Koper ima seveda absolutno prednost, to je popolnoma jasno, vendar tudi atletski stadion ponuja vse potrebne pogoje na zares visoki ravni," pravi prvi mož drugoligaša iz Ankarana.

Ni jih malo, ki so prepričani, da selitev tekem v pristaniško mesto morda pomeni prvi korak proti združevanju Kopra in Ankarana. Tovrstna namigovanja je že nekaj časa nemogoče preslišati in izvirajo iz znanih težav, s katerimi se že dolgo ubadajo kozlički in ob katerih naj bi bila prihodnost menda dokaj negotova. "Ne, to ni korak k združitvi. Nikakor ne. Tovrstne govorice so zgolj plod bujne domišljije nekaterih. Iz tega ne bo nič, to se ne bo zgodilo. Dejstvo pa je, da s Koprom že dolgo zelo dobro sodelujemo. Pri nas igrajo številni igralci iz koprske šole, to traja že pet let. Sodelovanje je odlično in bo gotovo tudi v prihodnje, ampak združili se ne bomo. Vsi vemo, da ima Koper določene težave, vendar sem prepričan, da jih bo uspešno rešil. Dejansko bi bila zelo velika škoda, če Kopra ne bi bilo več," je v odločnem tonu sklenil Sebastjan Dvojmoč.

Članki iz rubrike