tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 20.06.2017 16:07:56

Nogometašice Olimpije imajo novega trenerja

Nogometašice Olimpije, aktualne slovenske državne prvakinje, bo v novi sezoni vodil nekdanji nogometaš Olimpije Damir Vrabac. Ljubljančanke bodo od 22. do 28. avgusta gostile eno od kvalifikacijskih skupin za uvrstitev v ligo prvakinj, žreb pa bo v petek v Nyonu.

V nadvse dramatični minuli sezoni, ki se je končala z naslovom državnih prvakinj, z zadetkom v sodnikovem dodatku so v zadnjem krogu državnega prvenstva s 3:2 premagale petkratne zaporedne državne prvakinje, nogometašice Pomurja, sta Ljubljančanke vodila Samir Škrgić in v zadnjih krogih Tomaž Upelj. Vodstvo kluba se je pred dnevi za sodelovanje dogovorilo z Vrabcem, ki je dolga leta nosil dres ljubljanske Olimpije, tudi v nekdanji prvi jugoslovanski ligi in zanjo v 189 tekmah dosegel 33 zadetkov. Vrabac ima kot trener že izkušnje z vodenjem ženske ekipe, saj je bil pred nekaj leti trener Jevnice.


"Obetajo se tudi spremembe v ekipi. Vanjo si želimo pripeljati najboljše slovenske nogometašice. Za zdaj sta pred vrati nova vratarka in igralka Pomurja Tjaša Tibaut, o drugih imenih pa še ne bi rad govoril, saj smo tik pred podpisom pogodb. V delo ekipe, ki bo s pripravami začela 3. julija, se bo vključil tudi kondicijski trener Primož Pori. Pred nami je naporna sezona, v kateri bomo v Ljubljani, na stadionu v Stožicah in na ŽAK-u gostili kvalifikacije za uvrstitev v ligo prvakinj. To bo naš prvi cilj, želimo pa si tudi oba domača naslova, v vodstvu kluba pa se trudimo pridobiti nove pokrovitelje, ki bi nam lahko omogočili uspešno sezono," je o načrtih nogometašic Olimpije dejal Boris Snedec, predsednik aktualnih slovenskih nogometnih državnih prvakinj.

Ljubljančanke bodo do začetka kvalifikacij, nasprotnice bodo znane v petek, ko bo v Nyonu žrebanje skupin, igrale vsaj tri, štiri močne tekme z dozdajšnjimi udeleženkami lige prvakinj.

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike