favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 22.03.2016 19:29:51

Je bil Nova res prava izbira?

Drago Wernig - TAKA
Milivoje Novaković se je na prvih treh tekmah vijoličastih izkazal za vse prej kot veliko okrepitev.

Športni direktor aktualnih državnih prvakov je v zimskem prestopnem roku vrgel rokavico svojim velikim rivalom. Zlatko Zahović se je verjetno glasno krohotal, ko je podpisal pogodbo z Milivojem Novakovićem, reprezentančnim napadalcem, s katerim je več tednov glasno koketirala tudi Olimpija.

Da je najboljši strelec slovenske reprezentance vseh časov to storil zaradi enega samega razloga, napenjanja mišic pred tekmeci, je bilo jasno takoj, že ob podpisu pogodbe pa so se pojavljala vprašanja, ali bo prihod Novakovića Mariborčanom sploh koristil ali pa bo Nova naredil precej več škode kot koristi.

Podati odgovor na to vprašanje je vendarle še prezgodaj, vendar je po prvih treh tekmah že jasno, da Novaković na zelenici ne daje tistega, za kar je bil pripeljan. Kot nogometaš z renomejem vrhunskega strelca bi moral biti Nova strah in trepet slovenskih zelenic. Zahović je zagotovo verjel, da dolgoletni reprezentant ne bo imel težav s prilagajanjem slovenski ligi in da bo kar takoj začel gole zabijati kot po tekočem traku.


Toda čeprav je za Maribor odigral že tri tekme in na igrišču prebil vseh 270 minut, je Novaković še vedno brez doseženega zadetka. Pravzaprav je bil na obračunih z Olimpijo, Rudarjem in Krko videti tako nebogljen, tako neroden, da so se začela pojavljati vprašanja o tem, kaj za vraga se dogaja z nekdaj odličnim napadalcem.

Tako se v tem trenutku zares zdi, da je Novaković Mariboru bolj v breme kot korist. Tudi zaradi njega je namreč počilo na relaciji Zahović–Jurčić, kajti slovenski reprezentant je bil v Ljudski vrt pripeljan kljub temu, da ga hrvaški strokovnjak ni želel imeti v svojem moštvu. Ni pa strelec 31 golov za Slovenijo posredno vplival samo na menjavo trenerja pod Kalvarijo, temveč se vse bolj zdi, da ga tudi moštvo ni sprejelo najbolje.

Vsaj če gre soditi po dogajanju na zelenici. V soboto na tekmi s Krko je bilo boleče očitno, da nad Novakovićem njegovi soigralci niso najbolj navdušeni. Kapetan Marcos Tavares mu tako kar nekajkrat ni podal žoge, čeprav bi vsaj v dveh primerih to pomenilo, da bi se Nova znašel sam pred vratarjem Krke, tudi preostali nogometaši Maribora pa so veliko raje s podajami zalagali svojega kapetana kot njegovega partnerja v napadu.

Morda je bil tudi zato Novaković na igrišču videti tako zelo nebogljen, a kakorkoli, dejstvo je, da se bo moral čim prej vklopiti v moštvo, v nasprotnem primeru se bo njegov prihod izkazal za novo napako v vrstah vijoličastih.

Članki iz rubrike