Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 08.04.2016 11:53:19

Kje je zdaj "pravi" Maribor?

Drago Wernig - TAKA
Vijoličasti so jo dobili. Priložnost namreč, da bi bili znova odvisni sami od sebe, da bi znova vzeli usodo v svoje roke.

In jo zapravili. Kot že ničkolikokrat poprej so Štajerci vnovič iz rok izpustili veliko priložnost, da bi se Olimpiji približali na vsega dve točki zaostanka, kar bi glede na to, da bodo Mariborčani odigrali še en večni derbi v letošnji sezoni, seveda pomenilo, da bi bili spet odvisni sami od sebe. Toda namesto da bi aktualni državni prvaki izkoristili nepričakovan spodrsljaj Olimpije v Novi Gorici in z zmago na gostovanju v Zavrču vrnili upanje svoji številčni vojski navijačev, ki je v letošnji sezoni navajena razočaranj, so varovanci Darka Milaniča v Halozah prikazali še eno katastrofalno predstavo letos, tako da je zaostanek za večnimi tekmeci ostal enak.

Zanimivo, nov spodrsljaj so Mariborčani doživeli le štiri dni po gostovanju v mestu vrtnic, ko so prikazali morda celo najboljšo igro v obdobju, ko je na njihovi klopi sedel eden izmed trojice Ante Šimundža, Saša Gajser, Darko Milanič. V Novi Gorici so bili vijoličasti razigrani, je pa res, da je k temu veliko pripomogla tudi predstava Goričanov, ki je bila slaba. Po tem dvoboju je pred sedmo silo stopil kapetan Marcos Tavares in na glas govoril, da je to to, da je to pravi Maribor. Ponosno se je tolkel po prsih in hvalil trenerjevo energijo ter taktiko. Njegov nastop se mi je zdel precej naučen, kot da bi mu nekdo naročil, kaj mora povedati. Nekako, poglejte nas, zdaj smo boljši, samo rešiti smo se morali Krunoslava Jurčića in spet smo v igri! Vendar vse kaže, da je bila igra na Primorskem le preblisk, že na naslednji tekmi so se vijoličasti vrnili v sivino. V Halozah so bili Štajerci znova videti povsem izgubljeni; obetavno so sicer začeli in si v prvih nekaj minutah pripravili dve priložnosti, toda to je bilo tudi praktično vse, kar jim je uspelo prikazati. Čudna Milaničeva taktika, v kateri so v začetni enajsterici začeli trije napadalci (kje se je zdaj izgubila ta famozna taktika 4-4-2, na katero prisegata tako trener kot športni direktor?), ker Tavaresa pač ne sprejmem kot vezista, vnovič slabi Milivoje Novaković in že bogsigavedi katerič izgubljeni nekateri nosilci – Viler, Filipović, tudi Handanović – so pripeljali do skromnega remija z 0:0 in morda celo izgubljene zadnje priložnosti za preobrat in šesto zaporedno lovoriko v državnem prvenstvu. Ob sredinem porazu pa se mi je po glavi motalo vprašanje: Kje je zdaj tisti "pravi" Maribor, s trenerjevo energijo in taktiko? Kje je bil "pravi" Maribor tokrat, ko je bilo to najpomembnejše? Zdaj, ko se je na neki način igralo za naslov prvaka? Kaj te lahko bolj motivira kot takšna tekma?

Značke: maribor, zavrč

Članki iz rubrike