kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 09.08.2015 11:22:44

Avstrijec nastavil ogledalo

Nikola Miljković
"Pa kaj se gre ta jodlar? Naj se drži smučanja, naj gre v svoje hribe, v našo košarko pa naj se ne vmešava!"

Ne, tega nihče ni izrekel na glas, verjamem pa, da v zaprti družbi že kdo in da jih je še več kaj podobnega imelo v mislih. Tudi na Leskoškovi 12, kjer domuje zveza. Najbrž je kar nekaj takih, ki jim gre na živce, da jim pametuje nekdo, ki je komaj dobro vstopil v košarko, ki do včeraj ni vedel prav dosti o njej. Moti jih, da morajo polagati račune tujcu, za nameček Avstrijcu. V košarki??!! Kdo pa je on, da to počne?

On je Gerald Martens, mož, ki je lani poleti nenadoma vstopil v Helios in se precej hitro pozicioniral v slovenskem "basketu" ter začel dvigovati prah. Najprej z napovedjo odhoda Heliosa kot sponzorja iz domžalskega kluba, nato z zasukom in vlaganjem v ekipo ter novimi prijemi v organizacijskem pogledu, pa z jasno napovedjo, da bo Helios najboljši v državi, nazadnje tudi z zahtevami po spremembah v naši košarki.

In če so se mu na začetku še smejali, če so še brili norca iz njega, se je zdaj pri marsikom iz simpatičnega pajaca, ki je na glavo postavil način dela in razmišljanja v Domžalah, spremenil v zoprneža, nergača, ki tečnari, ki bi rad delal spremembe tudi drugod. Ki hoče revolucijo.



Možakar je v letu dni dobro "posnel" situacijo v košarki na sončni strani Alp in spoznal, da slovenska liga potrebuje zasuk, da tako kot doslej ne gre več. In, priznajmo si vsi skupaj, ima (v veliki meri) prav. Res se mora nekaj zgoditi, da bo domače prvenstvo zanimivo vse leto, ne le zadnji mesec, dva. Res je treba začeti nekaj delati drugače, da bomo tekme slovenske lige na televiziji gledali že pred februarjem, da bodo dvorane polne tudi pred končnico oziroma drugim delom.

Zato je Martensu treba prisluhniti. Vse ideje najbrž niso prave oziroma primerne, večina ali vsaj nekatere pa zagotovo. In tisti, ki bentijo, kaj nas Avstrijec uči dela v košarki, naj se zato raje vprašajo, kaj delamo Slovenci. Kako za vraga je mogoče, da tega nismo sprožili že sami, ampak mora priti nekdo od zunaj, ki je "včeraj" zakorakal v košarko, in nam s prstom pokazati napake ter to, da bi se marsikaj dalo narediti bolje.

Namesto da nas jezi, ker nam je nekdo nastavil ogledalo, se raje zazrimo vanj in priznajmo, da videz ni najboljši. In začnimo spreminjati podobo, ne pa kriviti tistega, ki nam ga je porinil v roke.

Članki iz rubrike