Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 22.02.2016 08:20:37

Je rešitev lahko problem?

arhiv Ekipe
Milivoje Novaković je velika okrepitev Maribora, a tudi novo močno ime v vijoličasti slačilnici.

V Ljudskem vrtu so sredi turobnega četrtkovega popoldneva poskrbeli za eno od največjih bomb na slovenskem prizorišču. Bržčas celo za največjo, v novejši zgodovini nogometne javnosti na sončni strani Alp še noben prestop ni tako razburkal, še noben ni tako odmeval, toda to kakopak ni nič presenetljivega. Ker so vijoličasti v svoje vrste privabili drugega najboljšega strelca izbrane vrste, ki je v dresu z državnim grbom odigral 72 tekem. Veliko ime, povrhu še otroka Olimpije, ki doma nikoli ni dočakal prave priložnosti, zato je do spoštovanja vredne kariere prišel po začetnem potepanju po avstrijskih nižjeligaših.

Družbena omrežja so preprosto pregorela, takšnih in drugačnih komentarjev je na milijone. Navijači trinajstkratnih prvakov so navdušeni in se hkrati naslajajo nad bolečino in gnevom privržencev zeleno-belih, ki so prepričani, da jih je Nova, ki naj bi bil pred tem zelo blizu prihoda v zmajevo gnezdo, izdal. Dejstvo je, da so šli mnogi odzivi čez mejo dobrega okusa, kar gotovo razkriva, kako močno je rivalstvo med Mariborom in Olimpijo, a po drugi strani, žal, tudi stanje duha v državi ...

Mariborčani so Ljubljančanom prizadejal boleč udarec. "Vzeli" so jim nekaj, za kar so bili prepričani, da je njihovo.

Niti najmanjšega dvoma ni o tem, da je Zlatko Zahović Ljubljančanom prizadejal boleč udarec. Če kdo meni drugače, se spreneveda oziroma se noče soočiti z resnico. "Vzel" jim je nekaj, za kar so bili gotovi, da je njihovo, v pričakovanju tretjega večnega derbija v tej sezoni, ki bo 5. marca pod Kalvarijo, so Štajerci povedli z 1:0.

Je bil to morda celo osnovni namen športnega direktorja trinajstkratnih prvakov? Se je za takšno potezo v prvi vrsti odločil iz psiholoških razlogov? Ne, to ne, skoraj gotovo ne. Iz preprostega razloga, ker je popolnoma jasno, da je Maribor dobil odličnega igralca, dobil je predvsem veliko okrepitev. Nova je resda že v zelo zrelih nogometnih letih, toda ko bo prišel v tekmovalni ritem, bo skoraj gotovo še dovolj pri močeh, da njegov prispevek pri mariborskih dosežkih ne bi smel biti zanemarljiv. Nikakor ne, bil bi lahko zelo velik. Poleg tega je jasno, da je mariborska zasedba pogrešala klasičnega napadalca. Pogrešala je "killerja".

Marcos Tavares bo ostal največji, ikona, in bo še naprej nadvse pomemben člen ekipe, morda celo ključen, vendar je kljub temu opazno, da ni več na najvišji ravni, vse preveč nedorečeni Jean-Philippe Mendy, ki bi ob svojih izjemni telesnih sposobnostih moral kazati več, se bolje znajde ob stranski črti, mladi in obetavni Žan Celar je šele na začetku profesionalne kariere ... In to je to. Oziroma je bilo, z Milivojem Novakovićem so vijoličasti dobili novo dimenzijo. 

"Maribor vedno kupi 'problem', ki čez dva ali tri mesece to ni več, ampak postane rešitev," je v preteklosti pogosto poudarjal Zlatko Zahović. Spomnimo se samo Josipa Iličića, Agima Ibraimija ... Tokrat je zgodba drugačna. Zdaj je snovalec kadrovske politike kupil rešitev, a mogoče ni odveč vprašanje, ali bi utegnila rešitev v prihodnje morda postati problem? V slačilnici! Bi lahko prihod Milivoja Novakovića porušil ravnovesje, ki je v vsaki ekipi tako zelo pomembno in mu seveda tudi vijoličasti posvečajo potrebno pozornost? Zasedba je dobila novo močno ime, močan značaj in tudi ego, ki je pri napadalcih še posebej izražen. Kako se bo vklopil nov obraz, kakšna bo njegova drža in kako bodo Novo sprejeli staroselci? O tem lahko le ugibamo, zato pa lahko z veliko verjetnostjo napovemo, da bo Zlatko Zahović, vsaj na začetku, na dogajanje zelo pozoren. Na vsako malenkost. Da se ne bi kaj zapletlo! Da, znova ga lahko pričakujemo nekoliko bližje slačilnici, od katere se je v preteklem obdobju menda malce odmaknil. 

Članki iz rubrike