Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

muk
muk
0 30.09.2015 12:05:11

Levje rjovenje

facebook
Prah po drugem se ni še niti dobro polegel, že se nocoj začenja tretji krog v najelitnejšem klubskem tekmovanju, že uvodni večer pa prinaša nov veliki obračun.

V levjem brlogu pri Rhein-Neckarju bo gostoval poljski prvak iz Kielc. Gre za dvoboj dveh ekip, ki bolj ali manj odkrito pogledujeta proti Kölnu in imata za nameček pestro skupno zgodovino. Pred poldrugim letom dni v osmini finala je o potniku v četrtfinale odločalo več doseženih golov v gosteh, tista izenačena obračuna pa sta v spominu ostala tudi po težkih besedah in prerivanju med obema trenerjema, Talantom Dujšebaevom na eni ter Gudmundurjem Gudmundssonom na drugi strani.


Medtem ko Talant še vedno krmari barko Kielc, pa Islandca ni več v levjem brlogu, zdaj na trenerski klopi sedi Danec Nikolaj Jacobsen, ki je lahko prezadovoljen z uvodom v sezono. Rhein-Neckar je namreč trenutno eno najbolj vročih evropskih moštev, do danes levi nisi oddali še niti točke, v nemškem prvenstvu so zmagali na vseh sedmih tekmah in na obeh v ligi prvakov, zelo zgovoren pa je že pogled na rubriko prejeti zadetki. V Koldingu so jih dobili le 18, evropska prvakinja Barcelona jim jih je denimo zabila 21, Göppingen pa zgolj štirinajst, če naštejemo le najbolj zanimive primere, ki sami po sebi zgovorno govorijo, kakšno obrambo igra zasedba iz Mannheima, za nameček ima v navezi Stanić-Appelgren enega (naj)boljših in hkrati najbolj raznolikih vratarskih tandemov v klubskem rokometu.

Idilo v levjem brlogu je pretekli konec tedna zmotil le Uwe Gensheimer. Sijajno levo krilo je že vrsto let član levjega krdela ter je kot lokalni fant tudi neke vrste zaščitni znak, in ko je konec preteklega tedna napovedal slovo od rumeno-črnega dresa, je njegova odločitev med privrženci Rhein-Neckarja le redkokoga pustila ravnodušnega. Ni bilo solz, ne še, se bo pa z njegovim odhodom končala neka era in za Gesnheimerja začela nova. V Parizu seveda.

Članki iz rubrike