Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 22.09.2016 16:17:24

Celjani uvodoma v ligi prvakov proti starim znancem iz Zagreba

Nikola Miljković

Rokometaše Celja Pivovarne Laško v soboto čaka prva tekma lige prvakov v sezoni 2016/17. Že v prvem krogu jih čaka derbi z Zagrebom, ki ga vodi slovenski selektor Veselin Vujović, za hrvaške prvake pa igrajo še trije Slovenci Matevž Skok, David Miklavčič, oba nekdanja igralca Celja, in Darko Cingesar.

Celje je prav z Zagrebčani v Evropi odigralo največ tekem. Ekipi sta se pomerili 16-krat, šest zmag imajo Celjani, devet Zagrebčani, ena tekma pa se je končala brez zmagovalca. Skupaj sta v skupini igrala tudi v lanski sezoni, obe tekmi pa so tesno dobili Hrvati.


"Ekipa Zagreba je dobra. Spremenjena napram lanski. V sistem so dodali štiri zelo pomembne igralce. Po mojem mnenju je glavna okrepitev Igor Vori, ki je zapomnil mesto, kjer je bil Zagreb lani za odtenek tanjši. Vedeli so, kaj poiskati, da so izenačili vse pozicije. Pripeljali so tri slovenske reprezentante in lepo zaokrožili, kar so gradili v lanski sezoni. Gre za kompaktno, močno, disciplinirano ekipo, ki ve kaj hoče, ima izredno željo," meni celjski trener Branko Tamše.

"Sam si želim 50 minut Celja, kakršno je bilo lani v prvi tekmi proti Zagrebu. Se pravi kompaktna obramba, zadetki iz protinapadov, realizacija je bila na želeni ravni. To so glavne smernice, ki nas peljejo v tekmo. Na ta način se pripravljamo," pa so želje Tamšeta pred sobotno tekmo v celjskem Zlatorogu, ki se bo začela ob 18.30.

Zagreb je bil v začetku zadnjega desetletja prejšnjega tisočletja v samem vrhu evropskega rokometa. Dvakrat so osvojili evropski pokal državnih prvakov (predhodnik lige prvakov, 1992, 1993), še štirikrat pa igrali v finalu (1995, 1997, 1998 in 1999), v ligi prvakov pa so nastopili kar triindvajsetkrat, s čimer so z nastopom več od Celja in Veszprema rekorderji. Na Hrvaškem namreč nimajo prave konkurence, zato so bili eni od soustanoviteljev lige Seha. Državni prvaki so bili tako prav vsa leta od osamosvojitve (26), pokal pa so osvojili triindvajsetkrat, enkrat pa tudi ligo Seha (2013)

Značke: celje-pl, rokomet

Članki iz rubrike