Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 27.09.2016 15:20:40

Celjane po zmagi nad Zagrebčani čakajo nemški levi

www.alesfevzer.com
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na najboljši možni način odprli evropsko ligo prvakov. Po sobotni domači in silno sladki zmagi nad tradicionalnimi tekmeci iz hrvaške prestolnice pa jih že v sredo čaka nova zahtevna preizkušnja, saj se bodo v gosteh pomerili z nemškim Rhein-Neckar Löwnom. Tekma bo v Frankfurtu, začela pa se bo ob 18.30.

Nemška ekipa je v prvem krogu najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini na gostovanju pri madžarskemu Picku iz Szegeda igrala neodločeno, potem ko je dobro minuto pred koncem tekme zaostajala za dva gola, proti slovenskemu prvaku pa bo zagotovo igrala na zmago. Celjani v finančno središče Nemčije potujejo neobremenjeni, saj so nemški levi absolutni favoriti tega dvoboja, najbolj pomembno pa je, da je Evropska rokometna zveza (EHF) Blažu Jancu navzlic prejetemu rdečemu kartonu na sobotni tekmi proti Zagrebčanom dovolila nastop na sredini tekmi.

"Pred nami je zelo težko gostovanje. Igramo proti Rhein-Neckarju, ki je v nedeljo v Szegedu prikazal eno izjemno zanimivo predstavo. V tem trenutku menim, da je edina ekipe, ki skozi celotno tekmo uporablja sedem igralcev. To bo za nas novost, na katero smo se na edinem pravem treningu pred tekmo poskušali pripraviti. To hkrati pomeni, da bomo morali uporabljati obrambo 6-0, saj bodo imeli v napadu igralca več. Gre za izjemno dobro ekipo, z odličnimi posamezniki, niti igre pa so v rokah Andyja Schmida, ki je zame eden najboljših igralcev ta hip. Nemško ekipo krasi čvrsta obramba 6-0 ter bliskoviti in učinkoviti nasprotni napadi, tudi na postavljeno obrambo so nevarni iz vseh položajev. A adute imamo tudi sami in upam, da jih bomo uspeli na tej tekmi prikazati na igrišču," je pred sredino tekmo dejal trener pivovarjev Branko Tamše.



"Tekma z Zagrebom je prišla v pravem času, saj smo se po Vardarjevi zaušnici dvignili v igri in si z zmago nabrali zelo potrebno samozavest. V naši igri imamo še veliko rezerv, hkrati pa moramo odpraviti naše napake. V sredo nas čaka ekipa, ki je po mojem mnenju ena najboljših v Evropi in igra izjemno lep rokomet. Ne kaže izgubljati besed pri naštevanju njihovih kvalitet, na vsakem položaju imajo vsaj dva izjemna igralca, igrajo hitro, dinamično, ... Ne smemo se preveč obremenjevati z njimi, predvsem moramo razmišljati o naši igri, aktivirati vse naše rezerve," pravi celjski organizator igre Miha Zarabec.

Celjani so doslej odigrali osem tekem z Rhein-Neckar Löwnom. Zmagali so le na zadnji medsebojni tekmi v sezoni 2014/15, ko je bilo 32:28, medtem ko so na drugih sedmih tekmah igrišče zapustili sklonjenih glav.

Značke: rhein-neckar, celje

Članki iz rubrike