Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 27.10.2016 12:29:18

Krimovke snujejo drugo zmago v ligi prvakinj

Nikola Miljković
Rokometašice Krima Mercatorja po nekoliko nepričakovani, a povsem zasluženi zmagi nad norveškim Larvikom, že snujejo nov podvig. V soboto bodo gostile švedski Sävehof, tekma 3. kroga skupinskega dela evropske lige prvakinj pa se bo v dvorani na Kodeljevem pričela ob 17. uri.

Krimovke imajo po dveh tekmah v skupini D polovičen izkupiček, na uvodnem dvoboju so visoko izgubile v danskem Esbjergu s 25:35, na drugem pa v hramu slovenskega rokometa ukanile Larvik s 24:22. Na ljubljanskem obračunu jim sprva ni kazalo najbolje, po visokem zaostanku 1:6 pa so se vendarle zbrale in tradicionalnim skandinavskim tekmicam prizadejale boleč poraz.

Po zmagi nad Norvežankami so pred sobotno tekmo gotovo dobile dodaten veter v svoja jadra, hkrati pa se zavedajo kakovosti tekmic iz predmestja Göteborga. Tudi švedske prvakinje imajo po dveh tekmah polovičen izkupiček, na uvodni tekmi so v gosteh ukanile Larvik s 25:22, na drugi tekmi pa doma klonile proti Esbjergu z 20:25.


Trener ljubljanske zasedbe Uroš Bregar si na sobotnem dvoboju proti Švedinjam najmanj želi ponovitve začetka tekme proti Norvežankam. "Če bo konec isti kot proti Larviku, potem nimam nič proti," je v šali dejal Bregar in nato veliko bolj resno dodal: "Pred nami je zahtevna preizkušnja. Gre za zelo tekaško ekipo, njene igralke so fenomenalne v igri ena na ena in dva na dva. Svoj primanjkljaj v kombinatorki nadomeščajo s hitro igro, v obrambi jih bo gotovo zelo težko zaustaviti."

Krimovkam je nekaj moči vzela tudi sredina osrednja tekma državnega prvenstva proti Zagorjankam, a Bregar bo na mednarodnem dvoboju imel na voljo vse svoje igralke. Med njimi bo tudi vratarka Miša Marinček, absolutna junakinja sobotne tekme proti Larviku.

"Sävehof je zelo solidna ekipa, ki premore številne domače mlade in nadarjene igralke. Švedska ekipa je svojo moč dokazala na uvodnih dveh tekmah lige prvakov, v Larviku je celo zmagala, na drugi tekmi pa izgubila proti Esbjergu, a razlika petih golov ni bila realna slika dogajanja na igrišču. V vsakem primeru lahko pričakujemo napadalno in hitro igro švedske ekipe, na nas pa je, da se postavimo tako kot proti Larviku. Verjamem, da lahko s to mislijo gradimo dober izid proti švedskim prvakinjam," je pred sobotno tekmo na Kodeljevem dejala reprezentančna vratarka Marinčkova.

Značke: krim, ljubljana

Članki iz rubrike