Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 17.11.2016 15:31:36

Celjski rokometaši v teh dneh razmišljajo zgolj o Belorusih

www.alesfevzer.com
Za rokometaše Celja Pivovarne Laško ni počitka.

Po porazu v Zlatorogu proti madžarskemu Picku iz Szegeda so svojo jezo stresli nad Velenjčani v ligi Seha, v naslednjih dneh pa jih v skupinskem delu lige prvakov čakata dve tekmi proti beloruskemu Meškovu. Prva tekma bo v soboto, 19. novembra, v Brestu, druga pa osem dni kasneje v Celju.

Slovenski rokometni prvaki so se s tekmeci iz Belorusije pred dobrim mesecem dni že pomerili v pokalu Seha in dokaj visoko izgubili z 29:36, bližnji dve tekmi pa bosta zaradi velikega vložka zagotovo bolj razburljivi in negotovi. Papirnati favoriti sobotnega obračuna, ki se bo pričel ob 17.30, je beloruska zasedba, ki je zavoljo radodarnosti ruskega energetskega velikana Gazproma tudi izdatno finančno pokrita, kar pet milijonov evrov težak proračun rokometnega kluba iz Meškova zgovorno priča o tem.

Za Celjane bo sobotno gostovanje izjemnega pomena. V primeru zmage bi naredili velik korak k preboju v osmino finala lige prvakov, v primeru poraza pa bodo nato odločilne tekme proti neposrednim tekmecem za napredovanje, predvsem odločilna bi bila domača dvoboja proti Meškovu in švedskemu Kristianstadu ter gostovanje pri hrvaškem Zagrebu. Po nepopolnem sedmem krogu imata makedonski Vardar in poljske Kielce po deset, nemški Rhein-Neckar Löwen devet, Pick Szeged sedem, Meškov Brest šest, Kristianstad in Celje po tri, Zagreb pa dve točki.


Velenjčan na celjski klopi Branko Tamše se zaveda, da njegove varovance v naslednjih osmih dneh čakata zahtevni preizkušnji. "Pred dobrim mesecem dni smo izkusili moč in kakovost Meškova na njegovem igrišču. Posebnost bližnjega gostovanja je zelo naporna pot, a temu se ne more izogniti nobena ekipa. V Meškovu bomo skušali ponoviti predstavo z nedavne tekme proti Velenju, poskušali bomo igrati hitro, stremeli bomo h bliskovitim prehodom iz naše na nasprotno polovico ter skušali prikazati tekočo igro v napadu in trdno v obrambi. Zgolj v tem primeru se lahko zoperstavimo tekmecem v ligi prvakov," je pred odhodom v Belorusijo dejal Tamše.

Na veliko sceno se vrača tudi rekonvalescent Žiga Mlakar, ki je na torkovi tekmi z Velenjem po nekajtedenski odsotnosti prvič stopil na igrišče. Sicer le za nekaj minut, a dovolj, da je znova začutil tekmovalni ritem. "Občutki na tekmi z Velenjem so bili dobri. Poškodba je bolj ali manj sanirana, kljub temu pa ostajam previden, zato sem na derbiju le zapolnil čas, ko na igrišču ni bilo Blaža Janca. Upam, da bom v soboto bolje pripravljen in ekipi pomagal do dobrega izida. Meškov je dobra ekipa, v svojih vrstah ima nekaj izjemnih posameznikov. Gre za visoke igralce, ki so zelo nevarni z razdalje in dobro sodelujejo s krožnim napadalcem, kompaktni in čvrsti so tudi v obrambi," je dejal desni zunanji igralec celjske ekipe.

Barve beloruskega kluba zastopa tudi Celjan in reprezentant Simon Razgor, ki zaradi meningitisa ne bo nastopil, udarni igralci pa so kar 213 cm visoki Latvijec Dainis Krištopans, Srb Rastko Stojković, Hrvat Ivan Pešić, Črnogorec Rade Mijatović, Rus Pavel Atman, madžarski Iranec Iman Jamali ter domači igralci, kot so Vitalij Čarapenka, Denis Rutenka in Sergej Šilovič.

Slovenski prvaki so na dosedanjih šestih tekmah premagali Zagreb in remizirali s Kristianstadom ter izgubili proti Vardarju iz Skopja, Rhein Neckar-Löwnu, Kielcah in Szegedu.

Značke: rokomet, liga-prvakov

Članki iz rubrike