Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 17.11.2016 16:04:27

Ribničani polni pričakovanj v Temišvar

Arsen Perić
Rokometaši Rika iz Ribnice bodo konec tega tedna premierno nastopili na mednarodni sceni, za preboj v skupinski del evropskega pokala EHF pa jih čakata dve tekmi z romunsko Politehnico iz Temišvara.

Prva tekma 3. kroga se bo v soboto, 19. novembra, v Temišvaru pričela ob 18. uri, povratna bo teden dni kasneje v Ribnici.


"Romunska ekipa je po načinu igre in kadru precej podobna naši, razlika je le ta, da je bolj izkušena. V Temišvaru bomo skušali doseči rezultat, ki bi nam na povratni tekmi omogočil, da napolnimo našo dvorano in se uvrstimo v skupinski del pokala EHF. Zavedamo se, da nas čakata dve izjemno zahtevni tekmi, za večino igralcev in za naš klub bo to prvi nastop v evropskih pokalih. Na obeh tekmah s Politehnico se želimo predstaviti v najboljši luči in dostojno zastopati slovenski klubski rokomet na mednarodnem prizorišču," je pred odhodom v Romunijo dejal ljubljanski trener na klopi ribniške ekipe Robert Beguš.

V tretjem krogu pokala EHF bo - po neuspešnem naskoku v ligo prvakov na kvalifikacijskem turnirju v slovaškem Prešovu - nastopila tudi velenjska zasedba, ki je dobila najtežjega možnega tekmeca - nemški Füchse iz Berlina. Slovenski podprvak bo obe tekmi igral prihodnji teden, prva bo v sredo, 23. novembra, v Velenju, druga pa v soboto, 26. novembra, v Berlinu. Vsi skupni zmagovalci tretjega kroga se bodo prebili v skupinski del pokala EHF.

Članki iz rubrike