kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ru
ru
0 22.11.2016 15:10:47

Zdesetkane velenjske ose v boj z berlinskimi lisjaki

fb
Rokometaše velenjskega Gorenja v tem tednu čakata izjemno zahtevni tekmi z nemškim Füchsejem iz Berlina v tretjem krogu evropskega pokala EHF. Prva tekma se bo v sredo v velenjski Rdeči dvorani pričela ob 19. uri, povratna pa bo v soboto v berlinski dvorani Max-Schmeling (19.30).

Velenjska zasedba v zadnjih letih nima sreče na mednarodni sceni. Evropska rokometna zveza (EHF) jo je po lanski prenovi evropske lige prvakov dobesedno postavila na stranski tir, njen letošnji poskus po igranju v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini pa se je izjalovil na septembrskem kvalifikacijskem turnirju v slovaškem Prešovu, kjer je na finalni tekmi morala priznati premoč domačemu Tatranu. "Slaba karma" se je nato nadaljevala še na dunajskem žrebu, ko ji je igra kroglic namenila izjemno močnega tekmeca iz nemške prestolnice.


Velenjske ose bodo berlinske lisjake pričakale ob najmanj primernem trenutku, zavoljo poškodb ne bodo mogle računati na številne nosilce svoje igre. Na bolniškem seznamu so Anže Ratajec, Luka Mitrović in Janez Gams, zdravstvene težave pa imajo še Rok Ovniček, Niko Medved in Rok Golčar. Iz tabora slovenskih podprvakov pred bližnjima tekmama ne prihajajo ravno spodbudne novice, na drugi strani igrišča pa jim bodo stali izjemno vroči tekmeci iz nemške prestolnice, ki so trenutno na visokem četrtem mestu v domačem prvenstvu, za vodilnimi tekmeci iz Kiela pa zaostajajo za tri točke.

Ob Gorenju v tretjem krogu pokala EHF nastopa tudi Riko Ribnica, ki je na prvi tekmi klonila v romunskem Temišvaru z 22:27, v soboto pa bo na domačih tleh skušala nadoknaditi kar zajeten, a ne nedosegljiv zaostanek.

Značke: rokomet, gorenje

Članki iz rubrike