reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 23.11.2016 21:25:36

Velenjčani brez upanja v Berlin

fb
Rokometaši velenjskega Gorenja so na današnji prvi tekmi tretjega kroga evropskega pokala EHF na domačem igrišču izgubili proti nemškemu Füchseju iz Berlina s 24:29 (10:13).

Zavoljo številnih poškodb močno zdesetkana velenjska zasedba ni bila kos izjemno močni ekipi iz nemške prestolnice, že po njunem prvem medsebojnem dvoboju pa je bolj ali manj jasno, da se bo v soboto, ko bo v berlinski dvorani Max-Schmeling na sporedu povratna tekma, tudi končala njihova zgodba v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini.

Izbranci domačega trenerja Boruta Plaskana so se trudili po najboljših močeh, v celoti pa niso bili enakovredni berlinskim lisjakom. Uvod je bil katastrofalen, po 0:4 pa so se vendarle zbrali in v 12. minuti znižali na 5:6, le šest minut kasneje pa zaostali za pet golov (5:10).

Tudi v nadaljevanju so igrali po sistemu hladno-toplo, vse te njihove pomanjkljivosti pa so izkušeni Berlinčani s pridom izkoristili ter "osam" na polčasu ušli na tri gole (10:13).



Velenjska zasedba tudi v drugi polovici tekme ni bila kos mednarodno pisani nemški zasedbi, ki jo je z rutinirano predstavo vseskozi držala na varni razdalji. V sklepnih minutah so malce pošle moči utrujenim Velenjčanom, tekmo so končali s primanjkljajem petih golov.

V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Matjaž Brumen z osmimi, Alem Toskić je prispeval pet golov.


Gorenje Velenje - Füchse Berlin 24:29 (10:13)

Velenje: Rdeča dvorana, gledalcev 2000, sodnika: Mazeika in Gatelis (oba Litva). 
Gorenje Velenje: Baznik, Zaponšek, Cehte 3, Medved 1, Ovniček 3, Pajt, Levc 3, Stojnić, Toskić 5, Potočnik, Golčar, Mazej, Kleč, Gams 1, Nosan, Brumen 8. 
Füchse Berlin: Heinevetter, Stochl, Wiede 3, Elisson 4, Vuković, Struck, Gojun, Nenadić 8, Plaza Jimenez 3, Lindberg 7, Zachrisson, Fäth, Reisky, Kozina 2, Drux 2. 
Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 5 (5), Füchse Berlin 5 (5). 
Izključitve: Gorenje Velenje 4, Füchse Berlin 10 minut. 
Rdeči karton: /. 
Značke: gorenje, rokomet

Članki iz rubrike