Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

sta
sta
0 26.11.2016 21:29:44

Pokal EHF: RIbničani v velikem slogu prek Romunov

Nikola Miljković
Ribničanom je uspel velik met. V svojem premiernem nastopu na mednarodni sceni so se prebili do skupinskega dela drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini in izločili tekmece iz Temišvara.

Izbranci Roberta Beguša so pred tednom dni v Romuniji izgubili za pet golov (22:27), na povratni pa zaigrali sijajno in se z zanesljivo zmago na koncu s skupnim izidom 52:46 uvrstili v skupinski del pokala EHF.

Gostitelji so tekmo odprli na najboljši možni način. Že po pičlih desetih minutah igre so nevtralizirali zaostanek iz Romunije in povedli s 6:1, nato pa malenkostno popustili, v 20. minuti pa so še vedno imeli prednost štirih golov (10:6). A Beguševi izbranci so izjemno odigrali zadnjih deset minut prve polovice tekme, z granitno obrambo in učinkovito predstavo v napadu so se na velik odmor podali z naravnost sanjsko prednostjo osmih zadetkov (17:9).

V drugem polčasu niso popustili niti za ped, z disciplinirano igro so do potankosti izpolnjevali vse Begušove napotke in v 40. minuti povišali na +9 (21:12). V zadnji tretjini tekme so Romuni, ki so na prvi tekmi z grobo predstavo pošteno "pretepli" Ribničane, še vedno bili v podrejenem položaju, Ribničani pa so zadnjih deset minut začeli s prednostjo osmih golov (25:17), ki so jo s preudarno igro zanesljivo ubranili. V 55. minuti so povišali na 29:19, po zadnjem zvoku sirene pa si skočili v objem in se skupaj s svojimi privrženci začeli veseliti velikega in zgodovinskega podviga.

V ribniški ekipi sta bila najbolj učinkovita Patrik Leban z devetimi in Nik Henigman s sedmimi zadetki.



Riko Ribnica - Politehnica 30:19 (17:9)
* Športni center, gledalcev 950, sodnika: Frieser in Kavulić (oba Češka).
* Riko Ribnica: Klarič, Perovšek, Leban 9, Fink 4, Grebenc 3, Knavs 1, Henigman 7, Skušek, Pucelj, Pahulje, Nosan, Kovačič 3, Erak 3, Kljun, Kulenović, Košmrlj.
* Politehnica Temišvar: Paius, Milošević 2, Simicu, Neamtu 2, Lasica 3, Savić, Stefan, Marjanović 2, Guranescu, Lazarov 4, Daskaloski, Furak, Pejović 1, Fenici 4, Simović, Santeiu 1.
* Sedemmetrovke: Riko Ribnica 2 (1), Politehnica Temišvar 3 (2).
* Izključitve: Riko Ribnica 17, Politehnica Temišvar 14 minut.
* Rdeči karton: Košmrlj (38.).

Članki iz rubrike