900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

sta
sta
0 09.02.2017 13:27:14

Na Danskem nov zahteven zalogaj za Krim

www.alesfevzer.com
Rokometašice Krima Mercatorja bodo v soboto ob 15.30 na Danskem igrale tekmo 3. kroga glavnega dela lige prvakinj. Tekmec bo Midtjylland, ki bo po napovedih trenerja ljubljanske ekipe Uroša Bregarja zelo zahteven zalogaj za njegovo zdesetkano ekipo.

Že dlje časa manjka ena ključnih igralk, poškodovana Elizabeth Omoregie, na prejšnji tekmi proti CSM Bukarešti ni bilo niti prve vratarke Miše Marinček, ki se po bolezni šele vrača, po novem je zbolela še Laura Kamdop, Alja Koren se je zastrupila s hrano, nekaj težav s peto oziroma hrbtom pa sta imeli tudi Mirjeta Bajramoska in Aneta Benko.

"Res smola, žalosti me to, da ne moremo pokazati tistega, kar bi lahko," pravi Bregar, ki tako krpa ekipo iz tekme v tekmo. "Dokler ne bomo kompletni, bomo težko koga presenetili. Ko smo popolni, pa lahko igramo dober rokomet, lahko se zoperstavimo vsakomur. V nasprotnem primeru nam ostaja borba po najboljših močeh," priznava strateg ekipe, ki je dobro delovala v prvem delu lige prvakov, v drugem pa je v dveh krogih doživela dva poraza - najprej je visoko izgubila v Györu z 22:39, nato pa je doma dražje kožo prodala branilkam naslova CSM Bukarešti (21:24).


Zdaj krimovke čaka nov zahteven izziv, Midtjylland je v drugem delu najprej visoko premagal Esbjerg (38:26), nato pa za dva zadetka izgubil v Larviku (22:24). Bregar poudarja, da ima danska ekipa - ta je trenutno pri enakem številu točk kot Krim (6), vodi Györ z desetimi točkami - vsaj eno še posebej nevarno orožje.

"Midtjylland igra tako hiter rokomet, da nam bo res zelo težko. Je prvi v danskem prvenstvu in ima zagotovo najboljši protinapad v Evropi. Tako moramo primarno to ustaviti in preprečiti hitro izvajanje centrov. To je njihovo največje orožje," pojasnjuje trener dvakratnih evropskih prvakinj in dodaja, da sobotnega tekmeca po koncu tega dela tekmovanja vidi na drugem mestu v skupini 2 - za Györom. Njegova najboljša strelka v dosedanjem delu tekmovanja je Stine Jörgensen s 50 zadetki. Pri Krimu je s 37 zadetki najboljša Aneta Benko.

Krimovke, ki so sicer svojo evropsko nalogo za letos že izpolnile (glavna cilja do konca sezone sta še državna in pokalna lovorika), bodo na Dansko odpotovale v petek zjutraj. Tam bosta sobotno tekmo sodila Nemca Robert Schulze in Tobias Tönnies.

Značke: rokomet, krim

Članki iz rubrike