favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

sta
sta
0 09.02.2017 16:06:01

Pred Celjem pomembna tekma s švedskim Kristianstadom

Grega Wernig
Pred rokometaši Celja Pivovarne Laško so odločilne tekme za preboj v osmino finala lige prvakov. Prva od pomembnih tekem v naslednjem mesecu bo na sporedu že v soboto, ko bodo v dvorani Zlatorog ob 19. uri gostili tekmece iz švedskega Kristianstada.

Slovenski prvaki so ligo prvakov "prezimili" na šestem mestu v skupinskem delu elitnega evropskega tekmovanja, po sobotnem dvoboju s Kristianstadom pa jih v nadaljevanju čakajo še štiri zahtevne tekme. Na domačih tleh se bodo pomerili s poljskimi Kielcami (19. februar) in nemškim Rhein Neckar-Löwnom (2. marec), v gosteh pa z makedonskim Vardarjem iz Skopja (25. februar) in hrvaškim Zagrebom (9. marec).

Na dosedanjih devetih tekmah so premagali Zagreb, dvakrat klonili z madžarskim Pickom iz Szegeda ter po enkrat z Vardarjem, Rhein Neckar-Löwnom in Kielcami, dvakrat igrali neodločeno z beloruskim Meškovom iz Bresta in enkrat s Kristianstadom.


Strateg celjske zasedbe Branko Tamše nekaj manj kot dva meseca ni mogel računati na Urbana Lesjaka, Miho Zarabca, Boruta Mačkovška, Blaža Janca, Tilna Kodrina in Vida Poteka, ki so nastopili na svetovnem prvenstvu v Franciji, a njegovi udarni igralci so se iz Pariza vrnili samozavestni in z bronasto kolajno okoli vratu. Celjani bodo samozavest zelo potrebovali v naslednjem obdobju, predvsem pa na sobotni tekmi, kjer lahko z morebitno zmago naredijo velik korak k uvrstitvi v osmino finala. Pri slovenskih prvakih upajo na množičen obisk, v želji po tem pa bo prost vstop za otroke do petnajstega leta starosti.

"Pred nami je zanimiva tekma. Kristianstad goji všečen rokomet, vseh šestdeset minut pa - ne glede na rezultat - igra v nespremenjenem ritmu. Največja kakovost švedske ekipe je hitra in kombinatorna igra, zanaša pa se tudi na močno obrambo in bliskovite nasprotne napade ter je nevarna je iz vseh igralnih položajev," je uvodoma dejal Tamše in dodal: "Zavedamo se, da ne bo enostavno, a na eni najbolj zahtevnih in pomembnih tekem v ligi prvakov moramo prikazati podobno predstavo kot na naši zadnji tekmi v ligi Seha proti beloruskemu Meškovu. Na tej tekmi smo sicer naredili nekaj napak, ki niso bile usodne, na sobotnem obračunu pa jih moramo odpraviti. Pred nami sta še dva dneva priprav in ta čas bomo izkoristili za temeljito analizo skandinavskega tekmeca, ki je po končanem svetovnem prvenstvu v Franciji odigral že tri tekme na domačem prizorišču."

Po devetih odigranih tekmah v skupini B vodijo Kielce s 14 točkami. Pick Szeged jih je zbral 13, Vardar Skopje 12, Rhein-Neckar Löwen 11, Meškov Brest devet, Celje Pivovarna Laško pet ter Zagreb in Kristianstad po štiri točke. Vodilna ekipa v skupini se bo neposredno prebila v četrtfinale, zasedbe od drugega do šestega mesta pa v osmino finala.

Značke: celje, liga-prvakov

Članki iz rubrike