900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

sta
sta
0 16.02.2017 14:02:48

Celjani z mešanimi občutki proti poljskim zvezdnikom

Slavko Kolar
Rokometaši Celja Pivovarne Laško pred nedeljsko domačo tekmo z zadnjimi prvaki evropske lige prvakov iz poljskih Kielc preživljajo težko obdobje. Sobotni obračun s švedskim Kristianstadom so izgubili v zadnjih sekundah, po domačem porazu s hrvaškim Zagrebom pa ogrozili tudi nastop na zaključnem turnirju v regionalni ligi Seha.

Slovenska ekipa se zaveda, da jo v nedeljo ob 19. uri čaka zahtevna naloga za preboj v osmino finala v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini. Trenutno je na sedmem mestu v skupini B, potem ko je premagala le hrvaški Zagreb, dvakrat igrala neodločeno z beloruskim Meškovom iz Bresta in enkrat s Kristianstadom, dvakrat klonila z madžarskim Pickom iz Szegeda ter po enkrat z makedonskim Vardarjem iz Skopja, nemškim Rhein Neckar-Löwnom, poljskimi Kielcami in Kristianstadom.

Poljska zasedba je papirnata favoritinja nedeljske tekme Zlatorogu, v njej so številni asi rokometne igre, člana te imenitne ekipe sta tudi Slovenca Uroš Zorman in Dean Bombač. Od druge sezone naprej bo tudi Blaž Janc, ki mu je posebna komisija pri Evropski rokometni zvezi navkljub prejetemu rdečemu kartonu na minuli tekmi proti Kristianstadu dovolila nastop na nedeljski tekmi v knežjem mestu. Celjani so na dosedanjih desetih tekmah le dvakrat premagali poljske prvake in doživeli osem porazov.

"Poljska ekipa želi osvojiti prvo mesto v skupini, ki ji prinaša neposredno uvrstitev v četrtfinale, tako da na nedeljski tekmi ničesar ne bo prepustila naključju. Pred nami je zahtevna naloga, moja želja pa je, da na obračunu z evropskimi prvaki prikažemo bojevito predstavo in pustimo srce na igrišču. Verjamem, da bodo moji varovanci ne glede na vse dogodke v zadnjem tednu prikazali našo prepoznavno igro, kar je v tem trenutku tudi najbolj pomembno," je dejal strateg slovenskih prvakov Branko Tamše.



"Res je, da se po koncu sezone selim v Kielce, a to dejstvo bo zame le še dodatna spodbuda in motivacija na nedeljskem obračunu v Zlatorogu. Na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni smo dokazali, da se lahko dobro kosamo s poljskimi prvaki, predvsem pa moramo proti njim uveljaviti našo prednost v hitrosti in popraviti slab vtis z naših zadnjih dveh tekem," je dejal Blaž Janc.

Celjsko ekipo po nedeljskem dvoboju čakajo še tri tekme v ligi prvakov. Najprej bo gostovala pri Vardarju iz Skopja (25. februar), nato igrala domačo tekmo z Rhein Neckar-Löwnom (2. marec), na koncu pa jo čaka še tekma z Zagrebom (9. marec).

Poleg Celja bo slovenske barve na mednarodni sceni zastopala tudi Ribnica, pred njo je druga tekma v skupinskem delu pokala EHF. Ribniška ekipa je izgubila uvodni dvoboj z nemškim Füchsejem iz Berlina, v soboto pa bo ob 18.45 gostovala pri danskem Gudmeju. Izbranci Roberta Beguša so v krizi, med drugim so - poleg nedavnega mednarodnega obračuna - izgubili tudi obe zadnji tekmi v državnem prvenstvu proti Kopru in Mariboru, kar je slab obet pred odhodom v Skandinavijo.

Značke: celje, rokomet

Članki iz rubrike