Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 02.03.2017 20:56:16

Celjani razbili Löwen, odločitev o osmini finala v Zagrebu

ALESFEVZER.COM
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na današnji tekmi 13. kroga evropske lige prvakov na domačem igrišču premagali nemški Rhein-Neckar Löwen s 37:31 (20:13).

Celjski rokometaši so uprizorili nov podvig na mednarodni sceni in po nedavni zmagi nad evropskimi prvaki iz poljskih Kielc na kolena položili še nemške prvake iz Mannheima. Ne glede na njihovo novo odmevno zmago v Zlatorogu pa bo končna odločitev o njihovem napredovanju v osmino finala lige prvakov padla čez natanko teden dni v hrvaški prestolnici, kjer si lahko privoščijo poraz z enim, pogojno tudi z dvema goloma. V tem primeru morajo doseči vsaj 29 golov, saj so na prvi medsebojni tekmi premagali Zagrebčane s 30:28.

Celjska zasedba je na zadnjih dveh tekmah v najmočnejšem klubskem tekmovanju prikazala dva povsem različna obraza. Na domačem dvoboju s poljsko zvezdniško ekipo Vive Tauron Kielce je zasijala v polnem sijaju, na gostujočem proti makedonskemu Vardarju iz Skopja pa je bila povsem brez moči.

celje JUR_3718
ALESFEVZER.COM

Obračun proti rokometno izjemno potentnemu Rhein-Neckarju Löwnu je začela z udarno postavo - vratar Urban Lesjak, krilna igralca Luka Žvižej in Blaž Janc, krožni napadalec Vid Poteko ter zunanji igralci Borut Mačkovšek, Miha Zarabec in Žiga Mlakar, slednjega je v obrambi menjal Povilas Barbarskas -, po začetnih težavah in zaostanku 2:4 po šestih minutah igre pa je vidno popravila svojo igro v obrambi in napadu ter v naslednjih dveh minutah naredila delni izid 4:0 za vodstvo s 6:4. V uvodnih desetih minutah so se prav vsi člani uvodne celjske zasedbe vpisali med strelce, po njihovem vodstvu v 12. minuti 9:6 pa je nemška klop zahtevala minuto odmora.

A ta ni zaustavila celjske poletne igre, v nadaljevanju je z bojevito igro v obrambi in "projektili" Mačkovška v napadu in lucidnimi prodori Janca zanesljivo nadzorovala nemške leve in si v 18. minuti priigrala pet golov prednosti (14:9). Izjemna predstava domačih rokometašev se ni zaustavila niti po kadrovskih menjavah, igralci s klopi so še dodatno poživili igro in si v 26. minuti priigrali prednost sedmih golov (18:11) in jo zadržali vse do odhoda na veliki odmor (20:13).

Izbranci Branka Tamšeta so v prvi polovici tekme prikazali naravnost popolno predstavo, med strelce se je vpisalo kar osem igralcev, najbolj učinkovita pa sta bila Mačkovšek s petimi in Janc s štirimi goli.

celje
ALESFEVZER.COM

Slovenski prvaki v drugem polčasu niso bili več tako dominantni, mednarodna pisana nemška zasedba pa jim je bila iz minute v minuto vse bližje. V 40. minuti se jim je približala na štiri gole (22:18), a celjskih rokometašev ni zajela panika, ponovno so strnili svoje vrste in si v 50. minuti po golu Zarabca prek celega igrišča - igralci iz Mannheima so večji del tekme igrali s sedmimi igralci v napadu - priigrali vodstvo sedmih golov (30:23). Lepe zaloge v golih niso zapravili, v prelomnih trenutki dvoboja so zadržali preudarnost in svežino ter v 54. minuti po dveh zaporednih golih Janca povišali na 34:26, z novim odmevnim skalpom pa vnovič malce pretresli mednarodno rokometno sceno.

celje
ALESFEVZER.COM

V celjski vrsti sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Borut Mačkovšek in Miha Zarabec. Prvi je dosegel devet, drugi pa osem golov.

CELJE PL - RHEIN-NECKAR LÖWEN s 37:31 (20:13)
* Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev 3800, sodnika: Cacador in Nicolau (oba Portugalska).

* CELJE PL: Lesjak, Gajić, Malus 1, Babarskas, Janc 8, Razgor, Suholežnik, Marguč, Grošelj, Poteko 1, Zarabec 8, Kodrin, Mačkovšek 9, Mlakar 6, Žvižej 3, Bečiri 1.
* RHEIN-NECKAR LÖWEN: Appelgren, Palicka, Schmid 3, Sigurdsson 5 (3), Baena Gonzalez 2, Steinhauser 2, Larsen 6, Pekeler 3, Groetzki 2, Reinkind 2, Guardiola, Petersson 3, Ekdahl Du Rietz 3.
* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško -, Rhein-Neckar Löwen 3 (3).
* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 6, Rhein-Neckar Löwen 6 minut.
* Rdeči karton: /.

Galerija

Članki iz rubrike